SĂ VINĂ TURIȘTII! Plaje ca-n Miami! Lucrările de reabilitare, pe ultima sută de metri

10001
12
SĂ VINĂ TURIȘTII! Plaje ca-n Miami! Lucrările de reabilitare, pe ultima sută de metri - fotofondinnisipare-1439733112.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, parcă mai mult ca niciodată, plajele au fost neîncăpătoare pentru toți cei care au fugit de caniculă, pe malul mării. Este însă ultimul an în care ne mai înghesuim pe crâmpeie de nisip de numai câteva zeci de metri. La anul, se pare că ne vom lăfăi pe plaje ca în Miami sau Spania.

Lucrările la reabilitarea plajelor nu au încetat nici măcar pe parcursul sezonului estival, însă mai mult în larg, pentru a nu afecta activitatea turistică de pe mal. Firmele care execută lucrările și-au văzut de treabă și deja primele rezultate par să se vadă. Dacă în Mamaia și la Constanța nu s-a avansat prea mult, la Eforie s-a trecut deja la ultima etapă - înnisiparea. În cursul săptămânii trecute, compania olandeză Van Oord, care se ocupă de sectorul de litoral din Eforie, a demarat acțiunea de înnisipare, astfel încât plaja a câștigat deja câteva zeci de metri.

Potrivit Primăriei Eforie, primele intervenții au fost făcute pe o porțiune de plajă din dreptul hotelului Steaua de Mare, după care utilajele se mută în nordul stațiunii. După finalizarea sezonului estival, când vor pleca turiștii, va fi adus nisip și pe alte plaje din zonă.

"Până la începerea sezonului estival, la Eforie Nord au fost executate lucrări de reparație a digurilor existente, construcția de noi diguri de larg, reabilitarea și prelungirea digurilor de protecție, construcția de diguri de protecție a zonei înnisipate și demolarea unor structuri existente. Beneficiarii finali ai proiectului sunt cei aproximativ 10.000 de locuitori din Eforie, cât și sutele de mii de turiști care se vor bucura de efectele reducerii riscului de inundare a proprietăților deținute și avantajele unei plaje extinse", au explicat reprezentanții Primăriei Eforie.

Practic, la Eforie Nord, datorită reabilitării și extinderii a două diguri vechi și construirii a trei diguri sub apă de peste 200 de metri fiecare, se vor câștiga 100 de metri de plajă de-a lungul a 1,2 km.

Lucrările de la Eforie fac parte dintr-un proiect foarte amplu, demarat încă din anul 2013 de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. În acest proiect, finanțat din bani europeni cu peste 170 de milioane de euro, fac parte și lucrările de reabilitare a plajei din zona de sud a stațiunii Mamaia și plajelor din Constanța.

Astfel, în zona Mamaia Sud, unde lucrează compania austriacă Porr Bau, au fost reabilitate două diguri longitudinale emerse de aproximativ 250 de metri fiecare, a fost construit un epiu de 200 de metri și vor fi îngropați trei pinteni de aproximativ 70 de metri fiecare și alți trei pinteni de 100 de metri fiecare. Înnisiparea este programată să înceapă în luna septembrie, după plecarea turiștilor, astfel încât se vor produce 1,2 km de plajă de 100 de metri lățime.

v v v

În zona Faleză Nord, au fost extinse cele trei diguri și a fost construit un alt dig longitudinal submers de 260 de metri. Și aici va fi adus nisip pentru a se obține mai bine de un km de plajă de 60 de metri lățime. În zona Tomis Centru, adică în zona centrului municipiului Constanța, a fost extins un dig deja existent, până la 360 de metri, a fost reabilitat parțial și extins un alt dig de 340 de metri și a fost construit un dig sub apă. Prin procedeul de reînnisipare, aici plaja va avea peste 60 de metri lățime.

Iar în zona plajei Modern, au fost reabilitate și extinse cele două diguri deja existente și au mai fost construite două diguri longitudinale submerse. De asemenea, va fi adus nisip pentru aproape un kilometru și jumătate de plajă, obținându-se astfel o lățime de 60 de metri.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Radu Constantin Cioboata
17 august 2015
Plaje ca-n Miami

In sfrsit o veste mai mult decat buna. Mai sunt multe de facut si cred ca cea mai buna si urgenta masura este reducerea costurilor pentru recuperarea clientilor nostrii. BRAVO !

naekst
17 august 2015
Plaje ca-n Miami

Concomitent, turistii carpatini nu slabesc activitatile de acoperire a plajelor, asa reabilitate si largite, de plastic, sticla si hirtie, asa ca sa vada UE ca nu pot ei construi cit pot romanașii muzguli

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

George
17 august 2015
Mai multe poze!

Articol documentat. Dar publicati, pe viitor, mai multe poze. Vorba aceea: o imagine face cat 1000 de cuvinte. Suntem curiosi sa vedem cum evolueaza lucrarile. Multumesc.

Cosmin
17 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Steliano
17 august 2015
Filip

Si cum ramane cu constructiile din beton de pe fasia litoral mamaia - navodari? si ma refer strict la constructii pe plaja sau in interiorul limitei de 200 de metri de la malul marii unde este interzis a se construi??? acolo se construieste ca sa se vina peste cativa ani cu o marire a plajelor de genul celei care se intampla acum?

Iuliana
19 august 2015
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Constănțean
20 august 2015
Stop șezlongurilor

Să plece cei cu șezlonguri !

Gospodina
20 august 2015
Sticla incotro ?

De ce nu se reciclează si ambalajele de STICLA ?

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.325 secunde