Să fim mândri că suntem români! La Mulți Ani, România!

Marţi, 28 Noiembrie 2017, 19:34
3007
1 Decembrie este o dată cu semnificație aparte pentru noi, românii: în acea zi a anului 1918, Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România. Politicieni români de clasă au lăsat la o parte ambițiile personale sau de partid, au simțit momentul prielnic și au adus țării pământurile strămoșești. 


De 1 Decembrie, devenită Ziua Națională a României în anul 1990, românii sărbătoresc. În Cetatea Unirii, Alba Iulia, în București, în marile orașe ale României, dar și în cele mai mici sătucuri, sunt organizate diferite evenimente, scopul final fiind același: să nu ne uităm trecutul, să prețuim istoria, să cinstim memoria celor care au realizat Unirea sau au căzut pe frontul Primului Război Mondial pentru ca, astăzi, noi să putem trăi într-o țară mare și frumoasă. 


Fiecare generație are propria sa percepție asupra modului în care să marcheze această sărbătoare. Cei mai în vârstă participă la parade militare și depuneri de coroane, copiii sunt angrenați în activități școlare, educaționale, iar părinții lor profită de zilele libere pentru a-și reîncărca "bateriile" după roboteala cotidiană. 


Pentru noi toți, 1 Decembrie este Ziua Națională, este ziua noastră, a românilor, și trebuie să fim mândri cu țara noastră, cu Drapelul nostru Național în trei culori. De fapt, acest lucru aș dori să-l accentuez: în mare familie europeană, românii nu sunt cu nimic mai prejos decât germanii, francezii, olandezii, italienii sau spaniolii. Suntem cu mult mai pricepuți, mai inteligenți, poate mai dezorganizați. Avem plusuri, avem și minusuri. Nu suntem perfecți, însă nu merităm să fim marginalizați, împinși mereu, din toate punctele de vedere, la granița imperiului. 


De aceea, mesajul pe care-l transmit românilor de 1 Decembrie este următorul: nu plecați capetele în fața nimănui, fiți mândri că suntem români! 
La Mulți Ani, frați români! La Mulți Ani, România! 


Pagina a fost generata in 0.3337 secunde