Să curgă șampania! Când scoatem "actele" pentru căsătorie

223
Să curgă șampania! Când scoatem

Articole de la același autor

Constănțenii care se pregătesc de căsătorie trebuie să treacă și pe la Oficiul de Stare Civilă, pentru depunerea actelor de cununie civilă.

O informație esențială se referă la necesitatea depunerii dosarului cu ac-tele pentru oficierea căsătoriei civile cu zece zile înainte de data oficializării.

Cât privește actele fără de care nici măcar nu se înregistrează cererea la Oficiul Stării Civile, acestea sunt: l certificatele de naștere ale viitorilor soți l certificate medicale prenupțiale (valabile 14 zile de la data emiterii și care trebuie să cuprindă mențiunea expresă că persoana în cauză se poate căsători) l actele de identitate (buletine sau pașapoarte în cazul cetățenilor străini sau în cazul românilor care au domiciliul în străinătate), valabile la data depunerii actelor și la data încheierii căsătoriei. Se impune ca cel puțin unul dintre viitorii căsătoriți să aibă domiciliul sau reședința în localitatea unde se oficiază căsătoria.

Declarația de căsătorie se face în scris, în fața ofițerului de stare civilă și trebuie să cuprindă dorința de a se căsători și mențiunea că ambii parteneri au luat cunoștință de starea sănătății fiecăruia și s-au decis ce nume de familie vor purta în timpul căsătoriei.

Căsătoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile, în care intră atât ziua în care s-a făcut declarația de căsătorie, cât și ziua oficierii.

De precizat că Oficiul de Stare Civilă Constanța își are sediul pe strada Mihai Eminescu nr. 10, telefon 0241.488.185. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Septembrie 2015
Stire din Social : Explozie de… căsătorii!
Pagina a fost generata in 0.4603 secunde