S-o vedem și pe-asta: Se face ordine în stațiunea Mamaia! Corina Martin, pusă la zid

3578
2
S-o vedem și pe-asta: Se face ordine  în stațiunea Mamaia! Corina Martin, pusă la zid - fotofondmamaia-1456251518.jpg

Articole de la același autor

Cu iarna pe sfârșite și sezonul estival la numai câteva luni distanță, autoritățile locale și agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță s-au întâlnit, la începutul acestei săptămâni, pentru a pune la cale pregătirile.

Primarul interimar Decebal Făgădău i-a provocat pe hotelieri și cârciumari la o dezbatere despre problemele stațiunii și despre cum văd ei rezolvarea. Agenții economici s-au plâns că plătesc impozite prea mari, că este prea multă gălăgie în stațiune, că este mizerie, că nu au toalete publice, că sunt prea multe alimentare, că sunt prea mulți vânzători ambulanți și multe alte situații. Asaltat de toate aceste nemulțumiri, Făgădău a scos asul din mânecă și a prezentat un model de Regulament al stațiunii Mamaia și al Satului de Vacanță, pe care îl propune agenților economici spre studiu și propuneri.

"Pentru că știu că sunt foarte multe lucruri de reglementat și de reglat, eu vin cu propunerea stabilirii unui Regulament al stațiunii, care să prevadă toate aceste lucruri și care să fie baza atât pentru modul de desfășurare a activităților economice și turistice, cât și pentru acordarea autorizațiilor, de la comerț până la cele de construcții. Acest draft va fi transmis pe mail tuturor agenților economici și aștept de la dumneavoastră propuneri și modificări, astfel încât să îl aprobăm cât mai repede și să funcționăm pe baza lui. Sunt conștient că nu vom putea rezolva toate problemele într-un singur sezon estival, dar trebuie să începem de undeva", a explicat Decebal Făgădău.

Hotelierii, dar și patronii de restaurante, baruri, beach-baruri și cluburi au primit cu entuziasm propunerea primarului și au venit cu multe alte completări. În următoarea întâlnire, stabilită pentru 4 martie, va fi discutat punctual conținutul Regulamentului, astfel încât să poată fi votat imediat de Consiliul Local.

Pregătiri pentru noul sezon estival

În ce privește pregătirile pentru sezonul estival, acestea au început deja, mai ales în rândul hotelierilor. Unii renovează, alții mai construiesc, cert este că vor să fie gata până la minivacanța de Paște, care, anul acesta, coincide cu minivacanța de 1 Mai.

"Vrem ca stațiunea să fie gata până atunci, pentru că vacanța copiilor este cu o săptămână înainte de Paște, de pe 23 aprilie, și Mamaia se vinde deja foarte mult pentru acea perioadă. Vrem ca stațiunea să arate extrem de bine", a solicitat autorităților locale Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

Gând la gând cu hotelierii, Făgădău a promis că stațiunea va fi "bec" până la 20 aprilie, astfel încât, atunci când vor sosi primii turiști, să fie totul impecabil.

Bani cheltuiți aiurea

Una dintre problemele ridicate de agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță a fost taxa de promovare pe care sunt obligați să o plătească. Deși sunt de acord să dea acești bani, ei consideră că nu sunt cheltuiți eficient de către reprezentanții Asociației Litoral - Delta Dunării, condusă de Corina Martin. După retragerea din asociație a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația Patronală Mamaia a anunțat că dorește să nu mai colaboreze nici ea cu AL-DD.

"În prezent, Asociația Litoral - Delta Dunării are în componență reprezentanți ai autorităților locale Constanța, reprezentanți ai Consiliului Județean Tulcea, ai Primăriei Tulcea, ai Primăriilor Năvodari, Costinești, Cernavodă, dar dinspre partea privată, foarte puțini reprezentanți. Eu consider că toate aceste instituții ar trebui să se retragă și să se implice mai mult asociațiile patronale, întrucât agenții economici sunt cei care plătesc acea taxă de promovare. Voi da un chestionar de decizie tuturor celor care trebuie să plătească această taxă pentru a-i întreba dacă mai vor să rămânem în AL-DD și, dacă da, în ce condiții rămânem. Dacă ieșim, în acel moment, taxa de promovare va rămâne integral la municipalitate, față de 20 la sută cât ajung în prezent, restul ducându-se la AL-DD. Când asociațiile patronale se retrag, când reprezentanții deținătorilor de cluburi din Mamaia nu sunt deținători de cluburi, când Satul de Vacanță se plânge că nu a beneficiat de niciun fel de promovare, când Camera de Comerț se retrage, atunci înseamnă că este o pro-blemă. Eu nu vreau ca sezonul să ne găsească dezbinați. Voi avea o discuție și cu Corina Martin. Noi vrem ca toate propu-nerile dumneavoastră să fie transpuse într-o strategie și Consiliul Local să lucreze împreună cu dumneavoastră. Mi-e teamă că AL-DD reprezintă în prezent doar instituțiile și nu cred că poate să fie obiectivă atunci când decide ce cale de promovare să aleagă. Mai mult decât atât, nu este corect, pentru că sunt banii dumneavoastră", a mai spus Decebal Făgădău.

Chestionarele vor fi și ele analizate în următoarea întâlnire, când se va lua o decizie. 

Comentează știrea

Carmen
24 februarie 2016
Colaborare cu castiguri din prima luna!

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

adevar
10 martie 2016
adevar

Oameni normal la cap nu merg in Constanta unde au fost sechestrate straine si abuzate.lupul nu si schimba caracterul

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6741 secunde