S-au înfuriat mămicile. Cer Primăriei Constanța să reabiliteze locurile de joacă din oraș

3538
7
S-au înfuriat mămicile. Cer Primăriei Constanța să reabiliteze locurile de joacă din oraș - parccet2-1473083172.jpg

Articole de la același autor

Constanța a rămas în urmă la multe capitole în ultimii ani, deși are pretenții de oraș, metropolă europeană chiar, cu impozite pe măsură. Parcurile sunt din ce în ce mai puține și mai mici, spațiile verzi au intrat și ele la apă, iar locurile de joacă pentru copii zac într-o neglijență totală din partea autorităților locale, cu țărână pe jos, jocuri vechi, distruse și periculoase.

În aceste condiții, părinții constănțeni nici nu au unde să își scoată copiii în aer liber. Așa se face că, de câteva zile, mămicile au demarat o amplă acțiune de mobilizare prin care să tragă un semnal de alarmă privind starea locurilor de joacă existente și lipsa acestora în multe cartiere. "Pentru mine e foarte clar că acest oraș nu mai are nicio șansă și cred că e de datoria noastră să luăm măsuri. E vorba de locurile de joacă și degradarea avansată în care se scaldă. Chiar nu merită și copiii noștri suprafețe de joacă din cauciuc? Chiar trebuie să umplem pediatria cu enterocolite de fiecare dată când facem o vizită în parc și ne scăldăm în nisipul în care e-coli și alte mișcătoare sunt la putere? Am trecut prin Mihail Kogălniceanu și aș vrea să îl trimit pe primar

într-o vizită de lucru (că doar nu bate drumul până la Brașov, Cluj, Deva și alte orașe cu care clar nu putem concura) să vadă că alții, de lângă noi, au reușit să asigure suprafețe cauciucate și zone de fitness în aer liber. Mă simt umilită de către primar, consilieri, prefect și toți cei ce au putere să facă schimbări. Ba chiar sunt plătiți să le facă", a scris pe Facebook Anca Mateș, o mămică indignată din Constanța.

"Ieșitul în stradă este ultima soluție!"

Aceasta le propune tuturor mămicilor să trimită autorităților locale toate fotografiile făcute în locurile de joacă din oraș. "Pentru a duce la capăt ceea ce ne-am propus, și anume reabilitarea locurilor de joacă din Constanța (în primul rând înlocuirea nisipului cu suprafețe sau pavaje cauciucate) vă rog să faceți câteva poze locațiilor pe care le aveți în drum și să le trimitem instituțiilor abilitate. Dacă nici așa nu vom fi ascultate, probabil că ieșitul în stradă e ultima soluție", mai scrie femeia.

Iar reacțiile celorlalte mămici nu au întârziat să apară. Unele se plâng de mizerie, altele de nisip, altele de amplasare proastă sau lipsa locurilor de joacă. "Parcul de la CET arată jalnic", spune o mămică, exemplificând și cu imagini grăitoare. "Eu locuiesc între parcul de la Primărie și un părculeț între blocuri. Ambele sunt horror", scrie alta. "În Inel II, zona Câmp, este un loc de joacă periculos pentru copiii de orice vârstă. Este «dotat» cu un tobogan cu scară din bare de fier, pe care chiar și un copil de vârstă mai mare poate aluneca, nici măcar nisip nu are, un balansoar amărât și asta este tot. Plus că este amplasat la intersecția a trei străzi și are un gard de 20-30 de cm pe care orice copil peste un an jumătate îl poate sări", confirmă o altă mămică. Tot ea povestește și despre părculețul din noul cartier Baba Novac, considerat prea mic. "Este atât de prost amplasat și este foarte mic pentru zona în care se află. Este între blocuri, e curent în permanență, fix la Baba Novac. Toate noxele din stradă sunt inhalate de copii. Apoi, două tobogane și 30 de metri pătrați de nisip nu pot fi suficienți pentru un cartier plin de copii", încheie mămica.

Cartiere întregi fără locuri de joacă

Există numeroase voci care spun că în multe cartiere lipsesc locurile de joacă.

"În cartierul Compozitorilor nu există niciun loc de joacă. Majoritatea locatarilor este reprezentată de familii tinere, cu unu, doi copii. Nu există niciun spațiu pentru recreere, nicio zonă verde măcar, unde să ne scoatem copiii", se plânge un alt părinte.

Mămicile au făcut și un inventar al locurilor de joacă, astfel încât autoritățile locale să le "identifice" mai ușor și să se apuce de treabă cât mai repede. Așa au ieșit la numărătoare în jur de 24 de spații, multe dintre ele necesitând intervenție imediată.

Comentează știrea

Liviu Chilian
6 septembrie 2016
Mai bine ma-micile sa se'nfurie pe bunimicnici(Scuzati'mi franceza)

Ca bunimicnicile l'au votat cu...voluptate tinereasca pe "mankk'l'ar mama", Tziganoiul primarabiat de trista, apocaliptică amintire; narcomaniac al cărui "creier" e stricat de cel putin 10 ani de zile; criminalul pesedist folosit de Mafia Jidaneasca ce v'a supt sângele, distrus spațiul verde si neglijat locurile de joaca pt puținii copii ce mai supraviețuiesc in Kustendge; copii ce sunt DECIMATI in continuare de Mafia Jidaneasca si Gaborul smintit ce au fost MĂTURAȚI la putere de aceiași... "bunici"(citește nepoticizi) sclerozati mai mult la "suflet"; "suflet" pe care si l'au vândut pt un pui stricat si un litru de ulei rânced; nepoticizi porfirici aplaudați de către merdialqaedani sanguinari la fiecare vikktorie a Mafiei Mazare; merdialqaedani Rromarlani ce, record suprarealist, au întrecut la număr copiii din fosta Românie! Batu'va'ar Dumnezeu de Rromarlani-gnomi blestemați. In 2025, in Rromarlania vor fi numai politicastri si merdialqaedani ce isi vor fi...tras un alt bobor de imigranți din Africa si Harapia(verdictul...socio(pato)logilor dementi). Ca Romanii vor fi fost o amintire ce'i va...deranja pe kkpIUDAlistii de succesuri. "Mămicile" infanticide au ucis 13 milioane fetuși in 26 de ani, numărul copiilor s'a împuținat la jumătate, dar smintitele grohaie dupa locuri de joaca.

dispari
6 septembrie 2016
animalule

Mestere lasa mamicile ,ca vin taticii si au tinta moalele capului ;)

Vasi
6 septembrie 2016
Jale mare

Tot orașul este praf și pulbere, parcuri , străzi , trotuare nimic nu este frumos în orașul ăsta trist , primarul ăsta sa dat la fund cu totul, peste tot este o mizerie de nedescris cred ca am sa vând tot și mă mut în Brașov sau Cluj pentru ca acolo aceste orase zici ca nu aparțin romaniei și simți ca trăiești civilizat cu niște oameni adevărați și mai ales gospodari . RUȘINE PENTRU ACEASTA CONDUCERE ACTUALE A PRIMĂRIEI CONSTANTA

Cetatean in constanța
6 septembrie 2016
Locuri de joacă

Solutia este să îl scoatem în stradă pe primar și să îl batjocorim si noi cetățenii așa cum ne batjocorește el pe noi. Nu cred că va ma trece mult timp in halul în care se mișcă lucrurile în constanța.

Marius
6 septembrie 2016
Rusine

Fraților stau în zona gări constanta lângă parc și vreau sa va zic câteva probleme ale acestui parc :1.au inceput sa apară foarte mulți oameni cu caini de toate mărimile ca își plimba aceste animale pe lângă toți copii și mai ales atunci cind le este sete acestor javre ăi invita sa bea apa exact din tisnitorile de unde beau toți copii. 2. Când vine seara toți copaci din parc se umplu de câteva mii de ciori și fac o gălăgie de nedescris , a doua zi toate băncile și trotuarele sunt pline de găinaț și miroase infernal mai ales în zilele calduroase . 3. Toate aleile sunt ca după bombardament, gropi peste tot , borduri ba prea ridicate ba prea băgate în pământ. . 4 . Iluminatul stradal degeaba este aprins noaptea dacă este acoperit de copaci care nu au mai fost tunși de ani de zile , și câte și mai câte probleme ar fi . ALO... DOMNULE PRIMAR CE FACEȚI ? NU VEDEȚI CÂTE PROBLEME SUNT ÎN ORAȘUL ĂSTA MIZERABIL ? NU MAI PLĂTIȚI ALOCAȚI OAMENILOR CARE STAU DEGEABA ȘI SCOATEI LA MUNCA SA TUNDĂ IARBA SA VOPSEAUA POMII CU VAR ȘI CÂTE NU AR PUTEA FACE PENTRU BANI ACEIA.

Toamna...
6 septembrie 2016
...nu-i ca primavara

In primavara am avut parte de un mare spectacol de sunet si vrajeala.Zeci de lucratori plantau trandafiri ca sa vada lumea cine-i Fagadau.Fagadau a castigat alegerile.In iulie trandafirii elau napaditi de buruieni.Asa este,aveti dreptate,trandafiru' nu-i ca buruiana,nici Fagadau nu-i intreg la minte.In decembrie vin alte alegeri.Dar ce ne facem ca trandafiru' nu infloreste iarna ? Nu-i nimic,avem beculete.O sa vedeti voi ca Fagadau iubeste copii.Veti vedea oraselul copiilor,stelute,acadele,ursuleti,vata de zahar....vuvuzele,afise cu PSD. O fericire,Constanta un colt de rai.Fagadau se va poza cu mamicile si copii din parculetul construit special pentru ei.Fagadau pozat in iepuras,in maimuta cu fundul rosu,Fagadau in leganute,Fagadau cumpara acadele,Fagadau la gradinita,etc.Pozele astea dau bine in campania electorala.Ce va urma ? Dumnezeu cu mila.In tot cazul,nu conteaza parerea noastra.Mai mult conteaza parerea partidului.Dragnea,puscariasul este foarte multumit de Fagadau.Iar voi mamicile,mai lasati feisbucul ala ca plange copilu'.Mai bine intrati pe feisbucul lui Fagadau.Sa vedeti voi acolo poze si proiecte grandioase.

femel
6 septembrie 2016
parcurile amenintare fizica..reinlocuire doar cu referendum

Oamenii inteligenti discuta idei..cei mediocri discuta evenimente iar gastele discuta oameni..happy fb daca considerati ca acolo puteti face ceva SI nu va duce capu' cum puteti rezolva

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4683 secunde