S-a trezit după trei săptămâni de comă, doar pentru a nu-și lăsa copiii orfani

896
1

O porțiune cu gheață și o singură clipă de neatenție a fost de ajuns pentru ca destinul a doi copii din Corbu să se schimbe. Rănită într-un grav accident de circulație, mama lor, Elena, a văzut moartea cu ochii și puțin a lipsit ca Alexandru și Iuliana să rămână orfani. Femeia a stat trei săptămâni în comă. Cu toții au crezut că o vor pierde. Însă Elena a vrut să trăiască și să se întoarcă la copiii ei. Acum ea este acasă, imobilizată la pat, dar optimistă că într-o zi va putea din nou să aibă grijă de ei și să muncească.
Până atunci, Alexandru și Iuliana, de 8 și 13 ani, au grijă de mama lor și îi țin de urât. Stau lângă patul ei, îi spun cum e vremea afară, îi povestesc ce au făcut la școală, îi aduc mâncarea la pat și o hrănesc. Sunt bucuroși că o au alături și, în zilele grele, o ajută să spere că mâine va fi mai bine.
Elena îi crește singură pe cei doi copii. A divorțat de tatăl lor și bărbatul nu s-a mai interesat de ani de zile de ei. Cei trei locuiesc împreună cu o bunică, dar și femeia este bolnavă și, recent, a suferit o intervenție chirurgicală la unul dintre ochi. Se descurcă destul de greu cu banii, numai tratamentul Elenei costă aproximativ 200 de lei pe zi.

De la copii pentru copii
Impresionați de povestea lor, reprezentanții Biroului Constanța a Organizației "World Vision" le-au cumpărat copiilor alimente pe toată perioada în care Elena a fost internată în spital, fiindcă aceștia nu mai aveau nimic de-ale gurii și nici nu aveau la cine să apeleze pentru ajutor. "Pentru tratamentul costisitor al Elenei, s-au mai strâns ceva bani de la școala copiilor și de la oamenii inimoși din Corbu. Însă orice bănuț este binevenit pentru ei", ne-a povestit Isabela Ștefan Iorga, reprezentant "World Vision".
Pentru a le oferi un mic sprijin, elevii din clasele primare ale Școlilor "Ciprian Porumbescu" și "B. P. Hașdeu" au redactat scrisori adresate adulților, în care îi roagă să-i ajute pe cei doi copii. Ei înșiși au pus în plicuri o parte din economiile lor din pușculiță, bomboane ori ciocolată. Scrisorile au fost distribuite apoi de voluntari în diferite instituții din județ.

Impresionați de povestea lor
Campaniei s-au alăturat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, Daniel Learciu - directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Virgil Coman - directorul Direcției Județene Constanța a Arhivelor, comisar șef Aurelian Pavel - șef Crimă Organizată Constanța, Tudorel Calapod - director Registrul Auto Român Constanța, Reșid Erdin (RAR Constanța), Filip Lucian și dr. Adrian Bâlbă - directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Aceștia au donat diferite sume de bani. "Am fost impresionat de inițiativă și de surpriză, dar și de gândurile acestui copil referitor la drama familiei, copil care și-a donat banii din pușculiță ca să poată ajuta", a declarat Tudorel Calapod. "Nici nu a trebuit să-mi explice despre ce a fost vorba, pentru că am înțeles din scrisoarea copilului care mi-a scris. Sper ca și alții să facă o faptă bună și să ajute", a spus Reșid Erdin de la RAR Constanța. "Campania este binevenită. Nu este o noutate. Sunt liste întregi cu cazuri de genul acesta, de la începutul secolului al 19-lea, din care reiese că sprijinul acordat cu ocazia sărbătorilor de către autorități, de regulă profesori, care cunoșteau situația, dar și reprezentanți ai Primăriei. În perioada interbelică au existat organizații nonguvernamentale care se implicau în acte caritabile. Este foarte bine că generația tânără se implică voluntar în astfel de proiecte și mă bucur că elevi de clasa întâi se gândesc la copiii de vârsta lor, încercând să-i ajute", a declarat Virgil Coman, director al Direcției Județene Constanța a Arhivelor Naționale.

"Trebuie să mă fac bine!"
Cu sprijinul angajaților de la Parchet și Curtea de Apel, s-au strâns, în total, 1.619 lei. Banii au ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, la copiii Elenei, care s-au bucurat și de dulciurile găsite în plicurile elevilor. Profund emoționată de gest, Elena a mulțumit și a recunoscut că acum este și mai încrezătoare că își va reveni. "Trebuie să mă fac bine. Medicul este cel care dă verdictul. De-abia aștept să aibă un verdict pozitiv. Fac recuperare, numai să mă fac bine", ne-a spus femeia, cu zâmbetul pe buze. Încă se întreabă de ce i s-a întâmplat tocmai ei nenorocirea. "Am fugit toată viața de doctori. Nu am avut probleme niciodată. Toată ziua eram pe alergătură, acum m-am odihnit destul. Am dormit prea mult, trei săptămâni, dar o să îmi revin eu", glumește Elena. Și-a păstrat simțul umorului și este conștientă că optimismul este absolut necesar în aceste clipe grele. "Când voi sta în picioare, voi mulțumi la toată lumea și la cunoscuți și la necunoscuți că au fost toți alături de mine", mai spune femeia.



Comentează știrea

masina cu soldati
24 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : RAVAGII pe șoselele din Constanța
Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Monden : Mădălina Ghenea: "Am un copil"
Pagina a fost generata in 1.3334 secunde