S-a stins din viață o personalitate de frunte a stomatologiei românești

395
S-a stins din viață  o personalitate de frunte  a stomatologiei românești - sastinsluciandumitrescu-1497185778.jpg

Articole de la același autor

A plecat dintre noi, pe drumul Eternității, medicul colonel (r), dr. Lucian-Iorgu Dumitrescu, o personalitate de frunte a stomatologiei românești.

S-a născut la 23 octombrie 1928, pe malul Dunării, la Ostrov. După absolvirea Faculțății de Medicină, a dedicat 53 de ani de viață activității profesionale, din care 40 de ani de spital. Timp de 36 de ani a activat la Spitalul Militar Constanța. În calitate de șef al serviciului de stomatologie și chirurgie buco-dentară, a transformat secția de stomatologie într-una de educație pentru generații întregi de medici stagiari. De-a lungul îndelungatei sale cariere profesionale, a tratat peste 400.000 de bolnavi, printre care și cei trei copii ai lui Nicolae Ceaușescu.

Cronicar talentat, Lucian-Iorgu Dumitrescu a fost vreme îndelungată colaboratorul ziarului "Cuget Liber", care i-a găzduit rubricile de autor: "Hronic dobrogean" și "Cronica pestriță". Unele dintre acestea au fost adunate în cele două volume de memorialistică: "Hronic Dobrogean", publicat în 2009, și "Sertarul cu amintiri", apărut în 2012. La vârsta de 85 de ani și-a surpris cititorii cu volumul de proză umoristică "Vacanță cu rabla. Comoara din turn" (2013), care dezvăluie talentul său de strălucit povestitor.

Lucian-Iorgu Dumitrescu era omul dăruit de Dumnezeu să-și facă prieteni buni și trainici. Mie, de la prima vedere mi-a stârnit respectul, de la a doua, am ajuns să-l admir, iar de la a treia, să-l iubesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6958 secunde