S-a reluat primirea dosarelor pentru pensia anticipată

1434
Casa Județeană de Pensii Constanța îi anunță pe cei care îndeplinesc criteriile pentru a ieși la pensie anticipat că s-a reluat primirea dosarelor, pentru anu-mite situații. Astfel, persoanele care vor îndeplini condițiile de înscriere la pensie anticipată începând cu prima lună a lui 2011 se pot prezenta deja la Casa de Pensii, pentru a-și depune actele, acestea fiind primite din nou, din 2 decembrie. "Conform legislației, cererea de pensionare, împreună cu actele care dovedesc îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege se depun înainte cu 30 de zile calendaristice", ne-au comunicat reprezentanții instituției.
Pe de altă parte, constănțenii care împlinesc vârsta de pensionare anul acesta și nu au putut să-și depună actele (în intervalul 3 iulie - 31 decembrie, primirea cererilor de înscriere la pensia anticipată a fost sistată) se pot prezenta la Casa de Pensii începând din 3 ianuarie 2011.
"O noutate în domeniu este faptul că, începând cu 1 ianuarie 2011, trecerea de la pensie anticipată la pensie peste limita de vârstă se face din oficiu, la împlinirea vârstelor standard prevăzute de lege. De asemenea, vor fi trecuți din oficiu și beneficiarii pensiei anticipate care vor împlini vârsta standard de pensionare până la 1 ianuarie 2011", a arătat Cristina Samoilă, director Casa de Pensii.
Reprezentantul instituției a mai adăugat: "În situația în care, până la sfârșitul anului 2010, vor interveni modificări legislative, vom anunța beneficiarii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Decembrie 2010
Stire din Social : De ce fac copiii sex de la 10 ani?
Pagina a fost generata in 2.0698 secunde