S-a dat startul! Vârstnicii își pot depune cererile pentru biletele de tratament

874
2
S-a dat startul! Vârstnicii își pot depune cererile pentru biletele de tratament - cereribilete1-1516639761.jpg

Articole de la același autor

Casa Județeană de Pensii (CJP) Constanța a început să primească de săptămâna aceasta, cererile pentru biletele de odihnă și tratament. Așa că, persoanele de vârsta a treia și nu numai, care vor să își pună la punct sănătatea, se pot prezenta deja la sediul instituției. 


Printre primii solicitanți s-a regăsit, ieri, și o bătrânică de peste 70 de ani, dornică să intre în posesia unui astfel de bilet. 


"Am vrut să scap de-o grijă și am venit din prima zi de primire a cererilor la Pensii. Pe mine mă interesează un bilet în luna iunie, pentru că atunci este mai cald și tratamentele chiar dau rezultate. Îmi pare rău că nu pot merge mai des", ne-a declarat femeia. 


La fel ca ea, au procedat și alte persoane de vârsta a treia Pentru că mulți nu știu că s-a dat deja startul, la CJP nu s-au prezentat, totuși, foarte multe persoane dar, cu siguranță, vor exista la fel de multe cereri ca și în anii anteriori. 


Precizăm că fiecare bilet în parte include 12 zile de tratament, trei mese zilnice și diferite proceduri. Pentru a intra în posesia acestora, solicitanții vor trebui să depună la sediul instituției o cerere tip, o adeverință de la medicul de familie, o copie a actului de identitate, cuponul de pensie sau în cazul angajaților, o adeverință de salarizare. 


Cererea însoțită de actele menționate se pot depune la sediul CJP, iar contravaloarea biletului se va achita de solicitanți în momentul ridicării acestuia. În cazul pensionarilor, prețul unui bilet este de 50% din valoarea pensiei brute, iar în cazul altor categorii de persoane prețul diferă în funcție de venit. 


Reprezentanții Casei Județene de Pensii au declarat că, anul trecut, au fost depuse 9.562 de cereri, însă au primit de la București doar 6.096 bilete, toate valorizate. 


Potrivit directorului CJP, Cristina Samoilă, din totalul acestora, 1.023 le-au parvenit cu titlu de gratuitate persoanelor care pot beneficia de ele. În 2017, cele mai solicitate stațiuni au fost Covasna,


Sovata, Slănic Prahova, Bușteni, Techirghiol, Tușnad etc.


Acestea au fost acordate în 2017 în funcție de punctajul obținut de fiecare pensionar în parte, conform unei grile a Casei Județene de Pensii, ținându-se cont de categoria și cuantumul pensiei, dar și de faptul dacă au mai obținut sau nu bilete în ultimele 24 de luni.


Anul acesta, în schimb, s-a hotărât ca tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear să fie de 1.684 lei pentru un bilet la categoria două stele și 1.764 lei pentru un bilet la categoria trei sau patru stele.


De precizat că, cel mult 15% din numărul total de bilete de tratament oferite de stat în 2018, se acordă gratuit beneficiarilor de legi speciale și legi cu caracter reparatoriu, precum și beneficiarilor sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale. 


Solicitanții trebuie să știe că, în cursul unui an calendaristic, se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiași beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuții sau gratuit.


Comentează știrea

VICTORIA EMMANUEL
24 ianuarie 2018
OPORTUNEA DE ÎMPRUMUT RAPID ȘI URGENT

împrumut! împrumut!! împrumut!!! Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru studenți, credite pentru afaceri, împrumuturi pentru investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? DAo nu mai arata ca suntem aici pentru a face ca toate problemele tale financiare sa fie ceva din trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2%. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este cerut niciun credit, 100% garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut. Apoi, trimiteți-ne un e-mail la: ([email protected]) pentru a solicita un împrumut

ayuda
24 ianuarie 2018
Soluția pentru toate problemele dvs.

Aviz de ofertă de credit și finanțare cu dobândă redusă. Suntem aici să susținem pe cei săraci și să luptăm împotriva lor sărăcie, astfel încât să oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung pe termen lung. Aveți îngrijorări financiare, sunteți în interdicția bancară, Filed, sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă monta proiectele,  un împrumut de acasă. Oferim credite persoanelor fizice și comercianților cu o rată de 3% pe an cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații. [email protected] [email protected] Whatsapp: 0033644664081

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4145 secunde