S-a dat startul Programului "Respect 2019". Cine beneficiază de tichete

1502

Articole de la același autor

Peste doar patru zile, constănțenii se vor putea înscrie în programul "Respect", pentru anul 2019. Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS), programul de lucru va fi, din data de 22 octombrie, de luni până vineri, între orele 9.00-14.00. Reamintim că acest program constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2019. Pentru fiecare tranșă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte zece lei fiecare.

Pentru a putea beneficia de aceste drepturi este necesar să îndepliniți câteva condiții. În primul rând, trebuie să fiți pensionari sau persoane indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.400 lei. Beneficiari pot fi considerați și acei cetățeni fără niciun venit și care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani. Acestora li se adaugă persoanele cu handicap grav sau accentuat, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001. În aceeași categorie intră și persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei, care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei și alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în program pot fi ridicate, completate și depuse în următoarele cluburi pentru pensionari între 1-20 ale fiecărei luni. Acestea sunt situate pe strada Aurora nr. 2, bl. PF1; complex Tomis III (Piața Veche); strada Dezrobirii, nr.123, bl. IS3; strada Duiliu Zamfirescu nr. 4; strada Egretei nr. 2; bulevardul Tomis nr. 211, bl. TS6B; strada Cișmelei nr. 16; bulevardul Al. Lăpușneanu nr. 66, bl. LE9; strada Brizei, bl. FD3; strada Ștefan cel Mare nr. 79, parter; strada Zorelelor nr. 69 bis și strada Mangaliei nr. 86 A.

De precizat că toate aceste drepturi sunt primite numai în baza unor anchete sociale. Ca și anul trecut, distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul comunicat de beneficiar, pe baza prezentării buletinului sau cărții de identitate. Ei trebuie să știe, însă, că tichetele valorice vor fi folosite numai pentru cumpărarea de alimente și nu alcool sau țigări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2018
Stire din Social : Plata cu cardul, la Poștă
Marţi, 09 Octombrie 2018
Stire din Social : Toate pensiile vor fi virate pe card
Pagina a fost generata in 0.5086 secunde