S-a confirmat gripa aviară în două gospodării din județul Constanța!

132
S-a confirmat gripa aviară în două gospodării din județul Constanța! - gripaaviara-1487003258.jpg

Articole de la același autor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a primit, în cursul zilei de duminică, 12 februarie, de la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București, confirmarea prezenței virusului influenței aviare H5N8 HPAI, în localitatea Almalău, comuna Ostrov.

În urma confirmării focarelor de boală, au fost luate măsurile de combatere specifice, stabilindu-se două zone de restricții sanitare veterinare, în jurul focarelor confirmate, respective zona de protecție de trei km – localitatea Almalău și zona de supraveghere de zece km – Ostrov, Bugeag, Gârlița și Esechioi.

Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de 21 de zile de la data încheierii curățării și dezinsecției în exploatațiile infectate, respective 30 de zile pentru zona de supraveghere. În acest sens, reprezentanții DSV subliniază obligația deținătorilor de păsări de a notifica medical veterinar de liberă practică concesionar și DSVSA Constanța asupra oricărei suspiciuni de boală, în caz de mortalitate și morbiditate, manifestate la păsările aflate în proprietate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.004 secunde