RUJEOLA A MAI LUAT O VIAȚĂ! FETIȚĂ DE DOI ANI, NEVACCINATĂ, UCISĂ DE BOALĂ

1802
RUJEOLA A MAI LUAT O VIAȚĂ! FETIȚĂ DE DOI ANI, NEVACCINATĂ, UCISĂ DE BOALĂ - rujeolaamaifacutovictima18567655-1489064077.jpg

Articole recomandate

O fetiță în vârstă de un an și nouă luni, din Satu Mare, a murit la Spitalul Municipal Oradea, unde fusese transferată în stare gravă. Medicii au stabilit ulterior că decesul micuței a survenit în urma complicațiilor provocate de rujeolă. Copila nu fusese vaccinată.

Fetița fusese transferată de la Satu Mare la Spitalul Municipal Oradea, la solicitarea medicilor de acolo, pentru că starea ei era foarte gravă.

"Fetița de un an și nouă luni a fost adusă din județul Satu Mare, la solicitarea colegilor noștri de acolo, după ce inițial au cerut transferarea ei la Cluj-Napoca, unde însă nu a putut fi primită. Era în stare extrem de gravă, în șoc, fiind internată direct la Terapie Intensivă, într-un izolator, și din păcate a murit după câteva ore", a declarat dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea, potrivit bihoreanul.ro.

Maghiar a spus că fetița a fost internată direct la Terapie Intensivă deoarece se afla în stare de șoc cu insuficiență respiratorie severă.

Fetița de 1 an și 9 luni provenea dintr-o comunitate defavorizată, de romi, și mai avea alți 14 frați, dintre care 8 au fost spitalizați la finalul lunii februarie, în Spitalul Județean din municipiul Satu Mare, pentru rujeolă, toți fiind nevaccinați. Cel mai probabil, copila a luat boala de la unul dintre frații săi, însă a dezvoltat o formă mai agresivă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0466 secunde