Rudele românilor din Spania, angajați fără permis

2519
Rudele românilor din Spania, angajați fără permis - muncaspania18497800-1316809536.jpg
Membrii de familie care trăiesc în Spania pot obține un contract de muncă în această țară, fără să aibă nevoie de un permis de muncă. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ioana Șanta.
Potrivit noilor prevederi, oficialii spanioli sunt obligați să le respecte dreptul la muncă membrilor de familie. Măsura îi ajută mai ales pe tinerii care de curând au împlinit 18 ani și vor să se angajeze în Spania. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care dacă unul dintre părinți este angajat sau șomer, toți ceilalți membri ai familiei trebuie protejați.
"Mai exact, soțul, soția, copiii sub 21 de ani, dar și cei peste 21 de ani, aflați în întreținerea cetățeanului român cu liber acces pe piața muncii, nu au nevoie de per-mis de muncă. Acest drept nu se aplică părinților, fraților și nepoților", precizează Ioana Șanta.
Atașatul de muncă la Madrid, Mihaela Nica Ioanovici, a cerut ca noul regulament să fie imediat transmis către oficiile de muncă din toate cele 19 provincii ale Spaniei. Inițial, oficialii spanioli au spus că membrii de familie nu vor fi afectați, însă formularea ne-clară a instrucțiunilor a lăsat spațiu de abuz.
Potrivit legislației europene, membrii de familie menționați trebuie protejați, în cazul în care au trecut 3 ani de la integrarea unui stat în Uniunea Europeană. Ministerul Muncii recomandă românilor care se consideră nedreptățiți să sesizeze cazurile imediat la Ambasada României în Spania, la adresa mihaela.[email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1064 secunde