€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Rompetrol Rafinare, premiată pentru cifra de afaceri, profitul brut și valoarea exporturilor din 2016

Ştire online publicată Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Rompetrol Rafinare a câștigat trei premii în cadrul lansării Topului Societăților Comerciale din județul Constanța:  Premiul I pentru cea mai mare cifră de afaceri, Premiul I pentru cel mai mare profit brut și Premiul Special pentru cea mai mare valoare a exporturilor, în anul 2016.

Indicatorii utilizați pentru alcătuirea clasamentului au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat un rezultat operațional consolidat EBITDA în valoare de 182,5 milioane USD în anul 2016, în creștere cu 62% comparativ cu anul 2015, pe fondul performanțelor operaționale istorice înregistrate de cele două rafinării operate de companie, Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

În anul 2016, cantitatea de materie primă procesată de rafinăria Petromidia s-a ridicat la 15.700 tone pe zi, în creștere cu 9% comparativ cu anul 2015. Producția de benzină auto a crescut la 1,25 milioane de tone, în timp ce producția de motorină s-a ridicat la 2,52 milioane de tone în 2016, marcând, astfel, recorduri istorice de producție pentru aceste categorii de produse.

Rompetrol Rafinare SA a exportat în 2016, prin diviziile de rafinare și petrochimie, o cantitate totală de produse de 2,5 milioane tone, în creștere cu 3,7% comparativ cu anul 2015, în principal către partenerii din regiunea Mării Negre. Compania este cel mai mare exportator de produse petroliere al României.

Compania a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 1,277 miliarde USD pentru anul 2016, iar valoarea contribuției la bugetul de stat depășind valoarea de 12,5 miliarde USD, în perioada 2007 - 2016.  

Premiile au fost primite de reprezentanții companiei -  Liviu Grigore, Alexandru Nicolcioiu și Alexandru Anton.

Aflat la a XXIV-a ediție, Topul Societăților Comerciale din județul Constanța, realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a fost așteptat cu mare interes. 

Alături de oamenii de afaceri veniți să-și ridice premiile, la ceremonia organizată la Complexul Melody din Mamaia au participat și reprezentanți ai autorităților locale: Decebal Făgădău - primarul Constanței, Ioan Albu - prefectul județului, Horia Țuțuianu - președintele Consiliului Județean. De asemenea, au răspuns invitației și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Constanța. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8357 secunde