Românul care a făcut transplant de plâmâni la clinica AKH din Viena a murit

400
Românul care a făcut transplant de plâmâni la clinica AKH din Viena a murit - adrianlupuamurit-1522062452.jpg

Articole recomandate

Adrian Lupu a murit la doar 34 de ani. Fostul miner din Gorj, care a făcut transplant de plămâni la clinica AKH din Viena, s-a stins din viață duminică, într-un spital din București.


În urmă cu o săptămână, tânărul din localitatea gorjeană Fărcășești a fost transferat cu elicopterul SMURD la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Starea de sănătate a lui Adrian Lupu s-a agravat din cauza unei răceli puternice. Duminică, însă inima bărbatului a cedat.


Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că Adrian Lupu a murit pentru că "sistemul medical românesc nu poate gestiona nici măcar îngrijirea post-transplant a pacienților cu transplant pulmonar"


"Un om a murit astăzi pentru că sistemul medical românesc nu poate gestiona nici măcar îngrijirea post-transplant a pacienților cu transplant pulmonar.

Spitalul Sf. Maria, singurul centru de transplant pulmonar din România, a fost acreditat fără a avea măcar un singur angajat cu experiență în transplantul pulmonar, doar pe baza unui contract de voluntariat încheiat cu un medic din Germania (Hanovra).

Cu toate astea, Ministerul Sănătății, prin secretarul de stat Cristian GRASU și fostul său șef, domnul BODOG, a inclus spitalul Sf. Maria în programul național de transplant deși cunoșteau neregulile de acolo.

Ceea ce au făcut, atât domniile lor cât și colegii dânșilor de la Agenția Națională de Transplant, cred că poate fi ușor încadrat juridic.

Și totuși, domnul Secretar de Stat are cu totul alte griji… grija dânsului este una: PUTEREA. Dacă și unde o să candidez eu. Asta îl interesează pe unul dintre oamenii care controlează acum sistemul de sănătate. Asta și nimic altceva!", a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3927 secunde