Românii, stresați și suprasolicitați la serviciu

115
Românii, stresați și suprasolicitați la serviciu - streslaloculdemunca-1415632116.jpg

Articole de la același autor

Trei sferturi dintre români sunt suprasolicitați și foarte stresați din cauza jobului pe care îl au. Acest lucru duce la oboseală excesivă și îndelungată, probleme cu somnul și migrene, consideră aproape 80 la sută din salariații intervievați.


Potrivit unui studiu recent, majoritatea celor care se declarată stresați și suprasolicitați sunt profesori sau educatori, medici, pompieri, angajați în domeniul IT sau programatori. 6 din 10 angajați consideră că stresul și suprasolicitarea sunt consecințe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor mari la care lucrează și ale interacțiunii cu persoane dificile. Doar 2 din 10 români consideră că timpul disponibil pentru activitățile de la serviciu este suficient. În același timp, peste 50% dintre angajații români declară că se simt obosiți sau epuizați din cauza locului de muncă. Cele mai afectate sunt femeile - 54,5%.


În acest context, specialiștii atrag atenția asupra implicațiilor pe care suprasolicitarea și stilul de viață modern le pot avea asupra sănătății, una dintre cele mai grave consecințe fiind sindromul de oboseală cronică. Afecțiunea este caracterizată prin oboseală intensă, dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, dureri musculare, articulare și gastrointestinale, insomnie, migrene, depresie, alergii, tulburări hormonale, cadriovasculare, deficite imunitare, manifestări care persistă mai multe luni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5944 secunde