Românii nu vor putea călători în această țară europeană. Care este motivul

184
Românii nu vor putea călători în această țară europeană. Care este motivul - 2381245x3topteaser1260x756-1593163215.jpg

Articole recomandate

Danemarca este începând de sâmbătă deschisă călătoriilor către și dinspre majoritatea țărilor europene, cu excepția a șase țări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluției epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunțat joi Ministerul danez de Externe, potrivit Digi24.


Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină. 


Pragul stabilit de autoritățile daneze pentru ridicarea restricțiilor este de cel mult 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori într-un interval de o săptămână, criteriu în care nu se încadrează România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta și cea mai mare parte a Suediei vecine.


''Relaxarea avertismentelor de călătorie arată că atât Danemarca, dar și cea mai mare parte a Europei se află într-o poziție mult mai bună decât cea la care am îndrăznit să sperăm până foarte recent'' în ceea ce privește evoluția epidemiei, a declarat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod. 


Lista de țări pentru care se elimină restricțiile de călătorie va fi actualizată săptămânal de MAE danez.


Persoanele venite din unele regiuni ale Suediei, țară în continuare cu un număr semnificativ de noi cazuri zilnice de COVID-19, vor putea intra în Danemarca numai pe baza unei dispoziții speciale care ține cont de rata infecțiilor din respectivele regiuni.


Și Norvegia a anunțat relaxarea restricțiilor de călătorie, dar le va menține de asemenea în cazul Suediei, persoanele revenite din această țară fiind obligate să rămână în autoizolare 14 zile.


Institutul norvegian de sănătate publică va elabora până pe 10 iulie o listă cu statele și regiunile pentru care se ridică restricțiile, criteriul fiind de asemenea un raport între noile contagieri într-un interval de timp și populația totală, lista urmând să fie actualizată la fiecare două săptămâni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7756 secunde