Românii din străinătate aflați într-o situație dificilă pot cere asistență pe diasporahub.ro

269
Românii din străinătate aflați într-o situație dificilă pot cere asistență pe diasporahub.ro - download-1586963716.jpg

Articole recomandate

Românii din străinătate aflați într-o situație dificilă pot cere asistență de la comunitatea de români pe diasporahub.ro.


Platforma online este operațională începând de miercuri și a fost creată în contextul pandemiei cu noul coronavirus, arată Departamentul pentru Românii de Pretutindeni într-o postare pe Facebook.


Cetățenii români care au nevoie de ajutor pot afla informații utile completând câteva câmpuri pe respectiva platformă: unde se află, dacă sunt singuri, cu familia sau cu persoane care au nevoie de asistență. De asemenea, trebuie să precizeze, online, dacă au fost afectați de pandemie, dacă sunt autoizolare, în carantină sau internați.


Cei care au nevoie de ajutor trebuie să menționeze tipul de asistență solicitată: distribuție de medicamente, distribuție de alimente, sprijin financiar, transport, cazare temporară, găsire de loc de muncă, repatriere, asistență psihologică, asistență spirituală, consiliere juridică sau informare publică.


După ce au răspuns la întrebări, celor ce solicită asistență li se oferă numere de telefon și adrese care le pot fi utile: asociații românești, biserici românești sau persoane fizice.


De asemenea, cei dispuși să ofere ajutor se pot înscrie pe platforma respectivă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde