Românii din diaspora, LOVIȚI și CONTROLAȚI. Miza - 5 miliarde de euro!

3098
2
Românii din diaspora, LOVIȚI și CONTROLAȚI. Miza - 5 miliarde de euro! - diaspora-1524557369.jpg

Articole de la același autor

După trei ani de declin consecutiv, remitențele trimise către Europa și Asia Centrală (ECA) au crescut cu 20,9% anul trecut, cele mai mari transferuri de bani în regiune fiind către Rusia (opt miliarde de dolari), Ucraina (7,9 miliarde de dolari) și România (4,9 miliarde de dolari), potrivit unui raport publicat de Banca Mondială (BM), transmit AFP și Bloomberg.

Creșterea remitențelor s-a datorat aprecierii euro și a rublei față de dolar, avansului economic solid și perspectivelor de angajare în țările în care lucrează cei care trimit bani în Europa și Asia Centrală, se arată în raport.

Perspectivele pentru 2018 - 2019 sunt pozitive, dar creșterea nivelului remitențelor ar urma să fie moderată, în urma stabilizării creșterii PIB-ului în zona euro, Rusia și Kazahstan. Cursul de schimb rublă - dolar rămâne un factor crucial, care influențează perspectiva, apreciază BM.

XXX

Așadar, românii care muncesc în străinătate au trimis acasă, în cursul unui singur an (2017), aproape 5 miliarde de dolari. Nu este foarte clar cât anume din această sumă poate fi justificată și cu acte, așa că nu-i de mirare cum de guvernanții pun la cale o lovitură prin care să-i lovească puternic pe românii din diaspora: ei vor fi amendați, iar banii confiscați în situațiile în care nu pot justifica sume mai mari de 1.000 de euro, trimise în România.

E o sursă bună de a face încasări la buget, pentru a plăti pensiile și salariile mărite ale bugetarilor! 

Comentează știrea

Gabi din constanta
24 aprilie 2018
Bani trimiși din diaspora

Pesedisti nenorociți, alergati ahtiați să faceți Bani, după ce-ati promis cate in luna si in stele. Chiar nu pricepuți ca banii ăștia intră în tara, nu ies ? Dar ce-i poti cere unui țărănus să înțeleagă din economie ? Chiar nu ne-am saturat de olteni ? Ă mai fost unul, a stat vreo 25 de ani si a distrus tara asta.

Ismail via brussel
24 aprilie 2018
Otrava României coruptia

Maxim an 3 luni se va auzi an toată diaspora , no să mai trimite nimeni bani la bine și la greu sa vedem ce idei mai averii din 5 miliarde pe un an o sa se trimită 2 miliarde haaa haaaa de prostii mai statul Român vreți euroi pentru pensionari și bugetari no să scoateți din conturile voastre să platii pensionari și bugetari intru 1 an se va simți că toții din diaspora nu va mai trimite așa că aveți scădere an economie plus scăderea populației .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9026 secunde