Românii care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna contracte de muncă direct cu angajatorii germani

163
Românii care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna contracte de muncă direct cu angajatorii germani - industriacarnica-1597337592.jpg

Articole recomandate



Lucrătorii români care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna, de la 1 ianuarie 2021, contracte de muncă direct cu angajatorii germani, și nu cu companii care intermediază forța de muncă, a transmis ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, potrivit Digi24.


Ministrul Muncii a arătat că modificarea condițiilor de muncă pentru acești lucrători români din Germania se datorează implicării omologului său german, Hubertus Heil, în îmbunătățirea condițiilor de muncă ale lucrătorilor români.


"Imediat după discuțiile purtate cu ocazia deplasării mele în Germania în luna mai, ministrul Heil s-a implicat în pregătirea (între timp și adoptarea) unor schimbări ambițioase în legislația germană a muncii, în primul rând, prin întărirea responsabilității angajatorilor față de angajați. În industria cărnii se lucra prin intermediari, folosindu-se contracte de antrepriză. Se vor schimba lucrurile; de la 1 ianuarie - cetățenii străini inclusiv românii vor avea contract de muncă individual direct cu angajatorul, proprietarul firmei astfel acesta fiind direct responsabil de condițiile de muncă ale tuturor angajaților", a scris Violeta Alexandru.


Ministrul Muncii a mai susținut că autoritățile germane vor obliga angajatorii germani să înregistreze cu acuratețe orele lucrate de lucrătorii români.


"Mulți dintre românii care lucrează în străinătate îmi scriu despre faptul că nu le este respectat programul de muncă din contractele de muncă. În Germania se va introduce un control strict al programului de muncă. Evidența orelor de muncă se va ține electronic. S-a început în industria cărnii. Este bine și pentru angajator pentru că are o evidență strictă a prezenței la serviciu, dar mai ales pentru angajați pentru că vor putea evalua la finalul lunii sau la finalul contractului, după caz care este toată activitatea depusă și care sunt drepturile salariale cuvenite mai ales în situația în care efectuează ore suplimentare", a notat Violeta Alexandru.


Ministrul român al Muncii a explicat că i-a propus omologului german introducerea în toate contractele de muncă pentru lucrătorii români a unor standarde minime care să aibă ca efect eliminarea completă a posibilității ca muncitorii români să nu înțeleagă anumite condiții din document, după cum se plâng în prezent mulți angajați români din Germania că se întâmplă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6011 secunde