Românii care călătoresc în UE nu cunosc drepturile pasagerilor

200
Românii care călătoresc în UE nu cunosc drepturile pasagerilor - romanii-1578923168.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a făcut astăzi publice rezultatele unui sondaj Eurobarometru privind drepturile pasagerilor în Uniunea Europeană. Potrivit sondajului, 42% dintre cetățenii români care au călătorit cu avionul, cu trenul pe distanțe lungi, cu autocarul, vaporul sau feribotul în ultimele 12 luni știu că UE a instituit drepturi pentru pasageri, în timp ce la nivelul Uniunii Europene procentul este de 43%.

Românii utilizează de două ori mai puțin transportul feroviar și cel aerian comparativ cu ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene, folosind mai mult transportul local (tramvaie, autobuze, metrou).

Drepturile pasagerilor sunt definite la nivelul UE. Ele sunt aplicate de către furnizorii de servicii transport, iar asigurarea respectării lor revine organismelor naționale. Disparitățile dintre practicile naționale pot face dificil ca pasagerii să aibă o imagine clară asupra a ceea ce trebuie să facă și cui să se adreseze, mai ales în condițiile în care pasagerii adesea traversează mai multe frontiere din UE. Astfel, mai puțin de jumătate dintre românii care călătoresc în UE cunosc drepturile pasagerilor.

Comisia și-a intensificat deja eforturile pentru a clarifica drepturile pasagerilor și pentru a crește gradul de informare cu privire la acestea. A materializat aceste eforturi prin propuneri legislative privind drepturile pasagerilor aerieni și feroviari, prin intermediul unor orientări, precum și al unor comunicări regulate cu privire la jurisprudența relevantă. În plus, CE a lansat o campanie de creștere a gradului de informare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2553 secunde