Românii au încă restricții la muncă în nouă state europene

6521
Românii au încă restricții la muncă în nouă state europene - 3de6b3bc1b015cc1c8ecdc8415a1d693.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care vor să muncească în străinătate trebuie să știe că sunt încă mai multe state din Uniunea Europeană care impun restricții pe piața forței de muncă. Pentru a se putea angaja, românii au nevoie, obligatoriu, de permis de muncă, acordat de instituțiile din țările respective pe baza unei oferte ferme de angajare.

Austria, Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie și Olanda și alte patru state europene din afara Uniunii Europene au restricții foarte clare privind românii care vor să muncească pe teritoriul lor. "Restricția se referă la faptul că, pentru a lucra în statul respectiv, românii au nevoie de un permis sau o autorizație de muncă. Acesta se obține după ce persoana a identificat un angajator care vrea să-i ofere un loc de muncă. Când românul are o ofertă fermă de angajare poate solicita eliberarea permisului la biroul, agenția sau instituția care se ocupă de acest lucru în statul respectiv", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Muceanu, consilier EURES în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța.
De exemplu, cetățenii români care doresc să lucreze în Austria au nevoie de Beschäftigungs-bewilligung (permis de muncă), care trebuie solicitat de către angajator. Începând cu 1 ianuarie 2008, Austria și-a deschis piața muncii pentru cetățenii noilor state membre ale UE, inclusiv România și Bulgaria, pentru 50 de grupe de meserii, în domeniul construcțiilor, industriei auto sau pentru bucătari și ospătari.

Românii, angajați numai în meserii necăutate de belgieni
Pentru ca un cetățean român să obțină permisul de muncă în Belgia este necesar ca un angajator din această țară să înainteze autorităților competente o cerere pentru a obține autorizația de muncă pentru cetățeanul în cauză. O dată ce autorizația de ocupare este obținută de către angajator, lucrătorul va obține și el permisul de muncă. În general, sunt acceptate meseriile pentru care piața belgiană a muncii este în imposibilitate de a satisface oferta de locuri de muncă.
"Pentru Marea Britanie, unde, în ultima perioadă, au fost multe oferte de muncă, cetățenii români trebuie să prezinte, la Home Office, confirmarea de la angajator și o copie a cărții de identitate sau a pașaportului. În Germania, însă, ei trebuie să se adreseze Centralei de Mediere din Bonn", a mai precizat Elena Muceanu. Între Germania și România există trei înțelegeri bilaterale privind schimbul de forță de muncă (pentru lucrători sezonieri și ajutor casnic, pentru lucrători oaspeți și pentru lucrători detașați în baza contractelor de prestări servicii) reglementate prin acte normative.

În Franța se caută muncitori în construcții și industria lemnului
Românii care doresc să lucreze în Franța trebuie sa obțină în prealabil o autorizație de muncă. Franța a liberalizat, însă, accesul cetățenilor statelor Uniunii Europene pe piața muncii, inclusiv în cazul României, pentru încă 150 de profesii și meserii, în domenii precum construcții, comerț, agricultură, electrici-tate și electronică, transporturi, logistică și turism, industria ușoară, industria de prelucrare a lemnului, informatică, cercetare, sistemul bancar și al asigurărilor, comerț, servicii casnice și sănătate.
Guvernul irlandez va menține restricțiile pentru încă cel puțin trei ani din cauza creșterii numărului de șomeri. Pentru a lucra în Irlanda este nevoie, pe lângă permisul de muncă, de obținerea unui număr PPS (echivalentul unei înregistrări în rețeaua de asistență socială națională) care se eliberează de Biroul local de Asistență Socială.

Ultima opțiune în Elveția - românii
Alte state europene care impun restricții de muncă angajaților români sunt Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Elveția. Pentru a obține permis de muncă în Norvegia este necesară existența unui contract de muncă sau a unei oferte de muncă. Permisul de muncă în Norvegia se obține în urma unei cereri pentru care sunt necesare pașaportul, contractul de muncă sau oferta de muncă, formular de aplicație, două fotografii și copie legalizată după diploma de absolvire.
Cel mai greu este să te angajezi în Elveția, țară care a instituit măsuri tranzitorii pentru România și Bulgaria până în anul 2016, cu posibilitatea prelungirii pâna în 2019. Astfel, "un angajator elvețian poate angaja un lucrător din România numai dacă pentru locul de muncă respectiv nu a găsit pentru angajare un cetățean elvețian sau un cetățean din celelalte state membre ale UE".
Potrivit statisticilor naționale, aproape două milioane de români lucrează în străinătate, dintre care cei mai mulți au forme legale în Italia și Spania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Intimidați de "tupeul" șefului
Pagina a fost generata in 0.3993 secunde