România va avea o aplicație de monitorizare a bolnavilor de COVID-19. Iată când va fi disponibilă

Marţi, 23 Iunie 2020
255
România va avea, într-un an, o aplicație de monitorizare în timp real a bolnavilor de coronavirus și a contacților acestora. Platforma a fost gândită de medicii de la Spitalul Militar și va putea chiar să îi avertizeze pe utilizatori dacă în apropierea lor este o persoană bolnavă și chiar dacă au intrat în contact cu cineva confirmat ulterior. Aplicația va avea inclusiv o hartă cu focarele Covid din țară și îi poate ajuta pe medici să facă mai repede anchetele epidemiologice, conform Digi24.


Silviu Stanciu, manager de proiect: "Dacă se identifică un pacient pozitiv pe Valea Prahovei, noi reușim prin acest tip de aplicație printr-o localizare de tip GPS să identificăm toți contacții din jurul acestui pacient într-un timp foarte scurt."


Aplicația Coronavirus COVID-19 România va putea fi folosită de orice persoană care are un telefon mobil. Utilizatorii vor primi un ID anonim și în momentul în care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să menționeze acest lucru. Astfel, cei care au intrat în contact să știe că ar putea fi infectați.


Reprezentanții Spitalului Militar, cei care au proiectat aplicația, spun că au gândit-o să fie utilă pentru toți românii, dar și pentru medici.


Aplicația va fi gata în aproximativ un an și va costa 500.000 de lei.


Pagina a fost generata in 0.3153 secunde