România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar

213
România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar - transplant-1552930008.jpg

Articole recomandate

Ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea, și omologul său ungar, Miklos Kasler, au convenit, astăzi, la Budapesta, încheierea unui Memorandum de înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni. "Din punctul nostru de vedere, Memorandumul de înțelegere transmis de partea maghiară este agreat și propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări să înceapă discuțiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării", a declarat Sorina Pintea în timpul întâlnirii, potrivit unui comunicat al MS, transmis Agerpres.

Pintea a subliniat că echipa Ministerului Sănătății caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar.

"Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe și pentru care facem toate eforturile să găsim soluții", a spus ministrul Sănătății.

Conform comunicatului, cei doi oficiali au început discuțiile și pentru identificarea altor domenii de colaborare, precum oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3789 secunde