ROMÂNIA INTRĂ SUB AVERTIZARE METEO DE VREME REA! Ploi torențiale, vijelii și grindină, începând din această seară

1118
ROMÂNIA INTRĂ SUB AVERTIZARE METEO DE VREME REA! Ploi torențiale, vijelii și grindină, începând din această seară - ploaie-1528804666.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o informare meteo de vreme rea în orele următoare.
Începând din această seară, de la ora 20, și până mâine, în jurul orei 14, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torrential, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15 – 20 de litri pe metru pătrat și, izolat, 30 – 40 de litri pe metru pătrat.


De asemenea, începând de mâine, din jurul orei 14, și până vineri dimineață, 15 iunie, în jurul orei 8, în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 60 - 80 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.
Notă: În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.2551 secunde