România e în zona maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie

502
România e în zona maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie - 1585260311997-1589115004.jpg

Articole recomandate

România e în zona maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie, avertizează medicii. Graficul rezultat dintr-o analiză matematică arată că de o lună stăm pe un vârf cu o medie zilnică a cazurilor între 300 și 350.


În celelalte țări ale Zonei Roșii persistă focarele de infecție, în special în căminele de bătrâni. Ceea ce ar impune restricții suplimentare, spun medicii, informează digi24.ro.


În zona galbenă e un ritm lent al scăderii vârfului epidemiei, ca în Germania, Belgia, Italia și Spania.


În statele din Zona verde, scăderea a fost la fel de rapidă ca urcarea. Așa a fost în Australia, Austria, Grecia, China.


Datele apar în analiza EndCoronavirus, o coaliție internațională cu peste 4.000 de voluntari epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activiști civici. Ținta lor e formularea unor posibile soluții individualizare pe focare. 


Emilian Damian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: "Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de măsuri și în funcție de răspunsul populației la aceste măsuri recomandate.


Acestea sunt cele mai importante aspecte, vedem acest platou, vedem de ce trebuie să fim extrem de responsabili față de această situație, care nu e dintre cele mai bune.


Aceasta este ideea, ca populația să rețină acest grafic roșu, care este pe platou, de noi va depinde dacă se va menține, dacă va avea o curbă Doamne ferește! ascendentă sau descendentă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9063 secunde