Român condamnat la închisoare pe viață în Austria pentru uciderea unei studente franceze

183
Român condamnat la închisoare pe viață în Austria pentru uciderea unei studente franceze - prisoninmate-1591724024.jpg
Un român de 43 de ani, șofer de camion, condamnat deja la închisoare pe viață, a fost găsit marți vinovat de uciderea și violarea post-mortem a unei studente franceze în Austria în 2014, a anunțat tribunalul din Innsbruck, conform Agerpres.


Jurații au decis în unanimitate vinovăția lui Cătălin C., la peste șase ani după comiterea faptelor. Ei s-au abținut de la pronunțarea unei pedepse suplimentare, justiția germană dând deja în decembrie 2017 un verdict în care acesta era vizat într-un alt dosar penal.


Acuzatul a pledat nevinovat la acuzația de ucidere a tinerei Lucile. Pedeapsa nu este definitivă și el poate contesta încă verdictul.


Lucile Klobut, de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineața zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei), unde beneficia de o bursă Erasmus.


Anchetatorii austrieci au conchis că ea a fost victima unei agresiuni cu o seară în urmă când se ducea la o prietenă, fiindu-i aplicate mai multe lovituri violente în cap cu o bară de fier.


Polițiștii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului și unor similitudini în modul de operare, între acest omor și cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă.


Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că "există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaș în serie clasic", susceptibil de a recidiva în caz de eliberare


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7305 secunde