Robot pentru dezinfecție, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Miercuri, 13 Mai 2020
156
Personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și pacienții internați în unitatea medicală,  în siguranță cu ajutorul unui robot de dezinfecție  de ultimă generație. Aparatul a fost donat de Camera Notarilor Publici din Constanța cu ajutorul Asociației Notarilor Pontus Euxinus Constanța și Asociatia E Civis, societăți comerciale și persoane fizice.


"Am contribuit la cumpărarea unui aparat de dezinfecție totală a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, aparat care poate fi folosit acum în ajutorul tuturor dobrogenilor.  La achiziționarea acestui aparat au contribuit atât Camera Notarilor Publici, Asociația Pontus Euxinus Constanța, colegi notari, dar și o seamă de societăți comerciale și persoane fizice cu care notarii colaborează, care ne-au ajutat în efortul nostru pentru a strânge suma necesară", a declarat Radu Puia, președintele Camerei Notarilor Publici Constanța.


Robotul de dezinfecție UVD, capabil să acționeze singur, are o eficiență de 99% în distrugerea virusurilor și bacteriilor și acționează deja în sectorul în care sunt internați pacienții infectați cu virusul COVID-19 internați în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.


La obținerea sumei pentru achiziționarea robotul de dezinfecție au contribuit cu sume importante ING Tech, Allezi Beach Resort, Euro Vial Lighting, Eurovial Residence, Cristmih SRL, Easy Credit 4 All IFN, Combinatul de Îngrășăminte Chimice SRL, clienți ai birourilor notariale  și diverse persoane fizice.


"Este un robot cu un soft instalat care se plimbă singuri pe holurile și încăperile spitalului. Este un ajutor foarte util. Deja funcționează, a fost setat pentru tot spitalul  și face dezinfecția și la parter și la etajul unu și la copii. Le mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au ajutat să achiziționăm tot ceea ce ne trebuie. Lucru acesta ne dă putere, am văzut că nu suntem singuri. Acest robot ne oferă o siguranță, personalul medical este expus, în ciuda faptului că avem toate echipamentele necesare. Cu ajutorul acestui aparat de dezinfecție, riscul de infectare tinde spre zero", a precizat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.


"În acest moment, în mijlocul acestei pandemii este extrem de important, practic salvează viața cadrelor medicale. Este astfel programat încât are o zonă foarte bine determinată în care intră. Te anunță când termină dezinfecția așa că personalul medical poate lucra în siguranță", a explicat și Ana Maria Stancu, reprezentant Bucharest Robots.


Pagina a fost generata in 0.2667 secunde