Robot de ultimă generație, donat Spitalului de Boli Infecțioase

249
Robot de ultimă generație, donat Spitalului de Boli Infecțioase - donatielaspital-1589392284.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost dotat cu un robot de dezinfecție, de ultimă generație. Aparatul a fost donat de Camera Notarilor Publici din Constanța, cu ajutorul Asociației Notarilor Pontus Euxinus Constanța și Asociația E Civis, societăți comerciale și persoane fizice.

"Am contribuit la cumpărarea unui aparat de dezinfecție totală a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, aparat care poate fi folosit acum în ajutorul tuturor dobrogenilor. La achiziționarea acestui aparat au contribuit atât Camera Notarilor Publici, Asociația Pontus Euxinus Constanța, colegi notari, dar și o seamă de societăți comerciale și persoane fizice cu care notarii colaborează, care ne-au ajutat în efortul nostru pentru a strânge suma necesară", a declarat președintele Camerei Notarilor Publici Constanța.

Robotul de dezinfecție UVD, capabil să acționeze singur, are o eficiență de 99% în distrugerea virusurilor și bacteriilor și acționează deja în sectorul în care sunt internați pacienții infectați cu virusul COVID-19 internați în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

La obținerea sumei pentru achiziționarea robotului de dezinfecție au contribuit cu sume importante ING Tech, Allezi Beach Resort, Euro Vial Lighting, Eurovial Residence, Cristmih SRL, EasyCredit 4 All IFN, Combinatul de Îngrășăminte Chimice SRL, clienți ai birourilor notariale și diverse persoane fizice.

"Este un robot cu un soft instalat care se plimbă singur pe holurile și încăperile spitalului. Este un ajutor foarte util. Deja funcționează, a fost setat pentru tot spitalul și face dezinfecția și la parter și la etajul unu și la copii. Le mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au ajutat să achiziționăm tot ceea ce ne trebuie. Lucru acesta ne dă putere, am văzut că nu suntem singuri. Acest robot ne oferă o siguranță, personalul medical este expus, în ciuda faptului că avem toate echipamentele necesare. Cu ajutorul acestui aparat de dezinfecție, riscul de infectare tinde spre zero", a explicat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Robotul are multiple funcții și simplifică foarte mult activitatea personalului din unitatea sanitară. "În acest moment, în mijlocul acestei pandemii este extrem de important, practic salvează viața cadrelor medicale. Este astfel programat încât are o zonă foarte bine determinată în care intră. Te anunță când termină dezinfecția așa că personalul medical poate lucra în siguranță", a precizat Ana Maria Stancu, reprezentant Bucharest Robots.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4454 secunde