Rezultatele testării în SUA: Vaccinul AstraZeneca are o eficacitate de 79% și este sigur

299
Rezultatele testării în SUA: Vaccinul AstraZeneca are o eficacitate de 79% și este sigur - vaccin-1616399678.jpg

Articole recomandate

Rezultatele testării serului Oxford-AstraZeneca în SUA confirmă că vaccinul antiCovid produs de britanici este sigur și are o eficacitate de 79% în ceea ce privește imunizarea în fața infecției și de 100% în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave ale bolii, scrie BBC News.


Peste 32.000 de voluntari au participat la teste, majoritatea din America, dar și din Chile și Peru. Potrivit sursei citate, nu au fost detectate probleme în privința siguranței vaccinului sau a formării de cheaguri de sânge, rezultatele fiind în măsură să ofere garanții suplimentare statelor UE care au decis recent suspendarea temporară a administrării serului ca urmare a unor cazuri de tromboze la persoanele vaccinate cu AstraZeneca.


Rezultatul testării ar confirma astfel noua recomandare a Agenției Europene pentru Medicamente privind utilizarea serului, recomandare în urma căreia statele europene au anunțat că vor relua administrarea acestuia.


Noile teste ar mai arăta că vaccinul funcționează la fel de bine și atunci când vine vorba despre protejarea persoanelor în vârstă, în condițiile în care o cincime din participanții care au primit două doze la un interval de patru săptămâni aveau peste 65 de ani. Sute de mii de oameni au fost vaccinați cu AstraZeneca în Marea Britanie și continuă să primească aceste ser zilnic, amintește BBC News. Vaccinul ar urma să fie aprobat în SUA într-o ună sau două, în baza noilor rezultate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7817 secunde