"Rezidența Speranța" - primul cămin de lux din județul Constanța pentru îngrijirea vârstnicilor

2804
5

Articole de la același autor

Bătrânețile pot fi, uneori, haine prea grele pentru vârstnici. Singurătatea și neputința sunt poveri cu care se confruntă multe din persoanele de vârsta a treia din țara noastră. Pentru a le face traiul mai ușor și a le asigura toată îngrijirea necesară, recent, în localitatea Mihail Kogălni-ceanu din județul Constanța, s-a deschis centrul "Rezidența Speranța", primul cămin de lux pentru bătrâni. Vârstnicii pot beneficia de condiții foarte bune de viață, cu camere curate, calde, mâncare proaspăt gătită și o grădină în care să se plimbe pentru a lua o gură de aer. De asemenea, un personal medical cu experiență îi va monitoriza în permanență și le va oferi tratamentul pentru afecțiunile de care suferă. "Rezidența Speranța" este un centru rezidențial de îngrijire și asistență medicală pentru bătrâni, înființat într-o clădire nouă, amplasată într-o zonă liniștită, cu aer curat și verdeață. Căminul dispune de 2.200 de metri pătrați construiți și o curte desfășurată pe 2.000 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,4 milioane de euro Într-un ambient familial, cu un personal atent selecționat, căminul asi-gură cazare în regim hotelier, pe timp nedeter-minat, patru mese pe zi , supraveghere, îngrijire, asistență permanentă pentru bătrâni atât auto-suficienți, cât și non-auto-suficienți: cu deficiențe motorii, cu Alzheimer, cu handicap, etc. Centrul dispune de camere de unu, două, trei și patru paturi, dotate cu mobilier nou și spațios și utilități la standarde europene: paturi și noptiere cu funcțiuni medicale, sistem de avertizare luminoasă și sonoră lângă fiecare pat, televizor LCD, cablu TV, internet wireless, telefon, baie personală cu duș.

Tratament și odihnă  "Rezidența Speranța" reprezintă atât locul de tratament, cât și de odihnă și de petrecere a timpului liber prin activități recreative și de divertisment: sunt organizate evenimente, petreceri, aniversări, cine dansante, seri de cinematografie, activități gastronomice, activități de grădinărit, jocuri, concursuri, sporturi, excursii, deplasări la teatru, circ, operă, vernisaje și muzee.  "Majoritatea persoanelor sunt sceptice la auzirea termenului de «cămin de bătrâni» sau «azil de bătrâni», asociindu-l cu înstrăinarea ingrată a celor dragi de acasă. Noi însă dorim să implementam un nou concept și anume că lăsarea celor dragi în grija noastră nu este nicidecum un gest de egoism, ci unul de altruism și devo-tament, atunci când cei dragi au nevoi și cerințe ce nu mai pot fi satisfăcute la domiciliu", pre-cizează reprezentanții Centrului "Rezidența Speranța".

Costuri, în funcție de nevoile beneficiarilor

Costurile aferente serviciilor diferă, în funcție de nevoia și nivelul de servicii necesare sau solicitate, urmând a se stabili după o evaluare medicală a rezidentului. Prețurile sunt cuprinse între 2.200 și 2.600 de lei pe lună. În funcție de starea de sănătate a beneficiarului, în cazul în care are nevoie de o îngrijire specială, se vor percepe costuri suplimentare. Rezervările se fac anticipat, iar costurile sunt diferite pentru rezidenți permanenți și cei pe o perioadă determinată.

Mai multe informații puteți afla pe site-ul centrului, www.rezidentasperanta.ro.

Comentează știrea

diana
23 septembrie 2013
banii...

aveti idee care este valoarea pensiilor din Romania? cine isi permite sa stea la aceasta casa???

ANI
23 septembrie 2013
FACE TI SI PT. PENSIONARII CU VENIT DE 350 RON

NOI PENSIONARII CU 350 RON SA INTELEG CA TREBUIE SA NE PUNEM STREANGUL DE GAT. CA IN VECII VECILOR NU O SA AVEM BANII ASTIA DECAT DUPA CE FLAMANZIM 2 ANI SA PUTEM STRANGE BANII NECESARI PENTRU O LUNA IN "REZIDENTA SPERANTA pentru oameni cu bani.

surugiu ion
24 septembrie 2013
@diana

stai linistita,diana! astea-s pentru securisti si militari. de restul se ocupa casa albastra

Răspuns la: banii...
Adăugat de : diana, 23 septembrie 2013
aveti idee care este valoarea pensiilor din Romania? cine isi permite sa stea la aceasta casa???
dan
26 septembrie 2013
balast

pai, bineinteles ca pt militieni si militari,de parca astia au luptat pe toate fronturile lumii.Nici bunicu care a facut 3 ani de razboi nu avea ce au putorile astea acum.Se pensioneaza la 45-50 ani cu venituri f. mari si colac peste pupaza nu ai loc de ei prin toate companiile statului,regii autonome agentii fiscale etc.noroc cu ponta ca le-a intregit pensiile de la 6000 la 8000,ca aveau prea putin.

Pentru carcotasi
14 iulie 2017
costuri

Ca si la hoteluri, aceste camine sunt pe categorii. Nu toata lumea isi permite sa mearga la hotel de 5 stele exista si de 1, 2 sau 3 stele. Asa si la camine. Cine isi permite poate sa mearga. Plateste familia, daca sunt mai multi copii fiecare da cateva sute si cu pensia se face suma.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Protest la Spitalul Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.3836 secunde