"Rezidența Speranța" - primul cămin de lux din județul Constanța pentru îngrijirea vârstnicilor

Duminică, 22 Septembrie 2013
2595
Bătrânețile pot fi, uneori, haine prea grele pentru vârstnici. Singurătatea și neputința sunt poveri cu care se confruntă multe din persoanele de vârsta a treia din țara noastră. Pentru a le face traiul mai ușor și a le asigura toată îngrijirea necesară, recent, în localitatea Mihail Kogălni-ceanu din județul Constanța, s-a deschis centrul "Rezidența Speranța", primul cămin de lux pentru bătrâni. Vârstnicii pot beneficia de condiții foarte bune de viață, cu camere curate, calde, mâncare proaspăt gătită și o grădină în care să se plimbe pentru a lua o gură de aer. De asemenea, un personal medical cu experiență îi va monitoriza în permanență și le va oferi tratamentul pentru afecțiunile de care suferă. "Rezidența Speranța" este un centru rezidențial de îngrijire și asistență medicală pentru bătrâni, înființat într-o clădire nouă, amplasată într-o zonă liniștită, cu aer curat și verdeață. Căminul dispune de 2.200 de metri pătrați construiți și o curte desfășurată pe 2.000 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,4 milioane de euro Într-un ambient familial, cu un personal atent selecționat, căminul asi-gură cazare în regim hotelier, pe timp nedeter-minat, patru mese pe zi , supraveghere, îngrijire, asistență permanentă pentru bătrâni atât auto-suficienți, cât și non-auto-suficienți: cu deficiențe motorii, cu Alzheimer, cu handicap, etc. Centrul dispune de camere de unu, două, trei și patru paturi, dotate cu mobilier nou și spațios și utilități la standarde europene: paturi și noptiere cu funcțiuni medicale, sistem de avertizare luminoasă și sonoră lângă fiecare pat, televizor LCD, cablu TV, internet wireless, telefon, baie personală cu duș.

Tratament și odihnă  "Rezidența Speranța" reprezintă atât locul de tratament, cât și de odihnă și de petrecere a timpului liber prin activități recreative și de divertisment: sunt organizate evenimente, petreceri, aniversări, cine dansante, seri de cinematografie, activități gastronomice, activități de grădinărit, jocuri, concursuri, sporturi, excursii, deplasări la teatru, circ, operă, vernisaje și muzee.  "Majoritatea persoanelor sunt sceptice la auzirea termenului de «cămin de bătrâni» sau «azil de bătrâni», asociindu-l cu înstrăinarea ingrată a celor dragi de acasă. Noi însă dorim să implementam un nou concept și anume că lăsarea celor dragi în grija noastră nu este nicidecum un gest de egoism, ci unul de altruism și devo-tament, atunci când cei dragi au nevoi și cerințe ce nu mai pot fi satisfăcute la domiciliu", pre-cizează reprezentanții Centrului "Rezidența Speranța".

Costuri, în funcție de nevoile beneficiarilor

Costurile aferente serviciilor diferă, în funcție de nevoia și nivelul de servicii necesare sau solicitate, urmând a se stabili după o evaluare medicală a rezidentului. Prețurile sunt cuprinse între 2.200 și 2.600 de lei pe lună. În funcție de starea de sănătate a beneficiarului, în cazul în care are nevoie de o îngrijire specială, se vor percepe costuri suplimentare. Rezervările se fac anticipat, iar costurile sunt diferite pentru rezidenți permanenți și cei pe o perioadă determinată.

Mai multe informații puteți afla pe site-ul centrului, www.rezidentasperanta.ro.


Articole pe aceeasi tema

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Protest la Spitalul Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.1731 secunde