Revoltător! Copii umiliți la creșă, în Năvodari

Marţi, 07 Mai 2019, 21:22
398
Mai mulți părinți acuză o angajată a unei creșe din Năvodari că le-ar fi maltratat copiii. Bănuind că îngrijitoarele țipă la copii de doi ani și chiar îi bruschează, un părinte a montat un sistem de înregistrare audio în hainele copilului său. 


Așa a auzit o voce feminină care le vorbea foarte urât celor mici și chiar îi spunea unuia dintre ei să se spele pe față cu apa din toaletă. "Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge și umflatul ăsta se ia după ea", se aude pe fișierul audio. 
Oamenii legii au deschis o anchetă, pentru a verifica dacă este vorba despre maltratare a copiilor. Părinții copiilor au pus la dispoziția autorităților fișiere audio prin care susțin reclamația de rele tratamente și agresare a copiilor lor în timpul programului de la creșă. De asemenea, polițiștii au mers la unitatea respectivă, de unde au ridicat și înregistrările de pe camerele video. 
"Se fac toate demersurile pentru lămurirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun", au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 


"Este un incident izolat și o situație regretabilă!" 
Creșa nr. 20 este în administrarea Primăriei Năvodari, unde a fost deja constituită o comisie de anchetă care analizează situația. 


"În cazul incidentului de la Creșa nr. 20, Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale în vigoare. Comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza și va dispune măsurile care se impun, conform Codului Muncii. Menționăm că situația apărută este regretabilă și considerăm astfel de comportamente la locul de muncă intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât și legal, mai cu seamă în relația cu copiii, fiind conștienți de efectele nefaste asupra personalității lor. Este un incident izolat, nu au mai existat astfel de situații până în prezent, iar cei vinovați vor suporta consecințele faptelor lor. De asemenea, sperăm că acest eveniment neplăcut să nu creeze impresia că în cadrul creșei, copiii nu ar beneficia de servicii corespunzătoare, conform nevoilor lor de creștere și dezvoltare. Primăria orașului Năvodari este deschisă în relația cu părinții copiilor și orice sesizare va fi analizată riguros, pentru a preîntâmpina alte situații de acest gen!", precizează reprezentanții Primăriei Năvodari.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2322 secunde