Rețetele de parizer, pâine albă cu cartofi și ciolan presat, atestate la nivel național

3422
1

Articole de la același autor

În vremuri în care hipermarketurile și piețele gem de tot felul de alimente și ingrediente exotice, mulți dintre noi vrem să ne întoarcem la gusturile de odinioară. Unii ar da faimoasele salamuri italienești pe o felie de parizer cu pâine caldă sau proverbialele franzele franțuzești pe o pâine neagră cu cartofi. Nu mai vorbim de ciolanul presat cu fasole, care bate orice farfurie sofisticată, sau de cabanoșii puși pe o varză la cuptor. 


Tocmai din dorința de a reveni la gusturile de altădată, autoritățile impun atestarea produselor ce se vor originale. Producătorii alimentari din Constanța care vor să fie recunoscuți la nivel național trebuie să folosească rețetele consacrate atestate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Au fost deja înmânate primele atestate unor producători din industria de morărit și panificație și din industria cărnii, unii dintre ei fiind din județul Constanța. 


Este vorba despre rețetele de "Împletiți suprapuși", "Pâine albă cu cartofi", "Pâine neagră cu cartofi", "Pâine semialbă cu cartofi", "Franzelă București", Cabanos, Ciolan presat, Crenvurști cu carne de vită, Jambon afumat fără os, Mușchi file afumat, Parizer, Salam "Torpedo". 


Rețeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești, în 2 aprilie 2014, la care operatorii din sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării. 


"Această inițiativă a plecat de la faptul că tot mai mulți cetățeni ai acestei țări caută produse cu o calitate înaltă, care să fie certificate de instituții ale statului. Începând de astăzi, în anumite magazine de desfacere veți găsi aceste produse care vor fi marcate de un logo special. Acest logo îl obțin produsele atestate de către o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor", a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 


Etichetă cu logo specific 
Pe lângă atestatul de la MADR, produsele obținute după rețete con-sacrate românești vor avea marcat pe etichetă un logo specific. Astfel, consumatorii vor putea ști că mănâncă un produs original autohton. Lista cu rețetele consacrate va fi actualizată periodic, la un interval de șase luni, pe baza propunerilor venite din partea opera-torilor din sectorul alimentar. 


Potrivit președintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase, Aurel Popescu, la începutul lunii decembrie, câteva unități din industrie vor scoate și cozonaci realizați tot după rețete consacrate, mai vechi de 30 de ani, care urmează să primească în curând atestatul. 


Comentează știrea

taby
15 noiembrie 2014
ofer loc de munca legal

Oferta urgenta de lucru in toata tara! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Alimentația în sezonul rece
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Pâinea îngrașă: mit sau adevăr?
Pagina a fost generata in 0.4085 secunde