Resursele de pește din Marea Neagră, în atenția biologilor

256
Resursele de pește din Marea Neagră, în atenția biologilor - resurseledepeste-1497370539.jpg
Până la sfârșitul săptămânii, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanța găzduiește două evenimente organizate sub egida Comisiei Generale pentru Pescărie de la Marea Neagră. Activitățile reunesc zeci de experți în domeniul resurselor pescărești de la Marea Neagră.

Primele două zile ale workshopurilor sunt dedicate identificării și evaluării măsurilor de gestionare a pescăriei calcanului, unele dintre cele mai valoroase specii de pește din Marea Neagră. Mâine, se reunește Grupul de Lucru pentru Marea Neagră al Comisiei Generale pentru Pescărie de la Marea Mediterană (GFCM), în cadrul celei de-a șasea întâlniri anuale. "Scopul acestei reuniuni este identificarea problemelor actuale la nivelul bazinului Mării Negre cu privire la activitățile pescărești, starea stocurilor principalelor specii, cercetarea științifică în domeniu, colectarea de date statistice și sisteme informatice", explică dr. ing. Simion Nicolaev, directorul general al INCDM Constanța și coordonatorul Grupului de Lucru pentru Marea Neagră al GFCM.

La întâlnire, participă experți de la institute de cercetare și Agențiile Naționale pentru Pescuit și Acvacultură din statele riverane Mării Negre (România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina), precum și reprezentanți ai GFCM, Comisiei Europene - DG Mare, Comisiei Mării Negre, BSEC (Organizația de Cooperare Economică a Mării Negre) și ACCOBAMS (Acordul pentru Conservarea Cetaceelor din Marea Neagră, Marea Mediterană și zona adiacentă Atlanticului). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5698 secunde