Renumitul medic Ștefan Mindea a ales să-l slujească pe Dumnezeu

2594
Renumitul medic Ștefan Mindea a ales să-l slujească pe Dumnezeu - cmykfondmindeasursamedstar22-1591382068.jpg

Articole de la același autor

Reputatul medic Ștefan Mindea, specializat în neurochirurgie minim-invazivă a lăsat America pentru Constanța, pentru a-și profesa meseria, iar acum urmează a fi și hirotonit ca preot, datorită "chemării" pe care acesta a simțit că o are față de Dumnezeu.

Luni, 8 iunie, la ora 8.30, se va întâmpla minunea mult așteptată. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți paraclisul cu hramul "Sfânta Treime" al mănăstirii Văcăreștii Noi din comuna Lumina, județul Constanța, apoi va oficia, aici, Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, cunoscutul medic, arhidiaconul Ștefan Mindea va fi hirotonit preot.

Despre cum a ales un medic atât de cunoscut să ia calea preoției și cât de mult înseamnă apropierea sa de Dumnezeu am aflat chiar de la dr. Mindea, care a avut amabilitatea de a ne răspunde la întrebări.

Chiar dacă a petrecut mai bine de trei decenii în SUA, el a decis să se întoarcă în țară, împreună cu soția și cei șase copii. Viitorul preot ne-a declarat că s-a născut în România, dar a fost crescut și școlit în America. Acolo, a fost pentru mult timp director al secției de neurochirurgie și chirurgie spinală oncologică a Centrului Medical Universitar Stanford și profesor universitar în chirurgia spinală minim invazivă la aceeași instituție.

Astăzi, doctorul Mindea tratează și operează la Spitalul "Medstar" din Constanța oameni suferinzi, iar duminica slujește ca arhidiacon. Deși este o persoană extrem de ocupată, între o operație și alta, a avut amabilitatea de a ne relata clipe importante din viața sa.

"Credința în Hristos este esența vieții, legătura cu Dumnezeu fiind esențială pentru existența noastră ca oameni. Cred că nu este o diferență foarte mare între cele două profesii. Nu văd diferențe. Ceea ce nu se rezolvă cu știința se rezolvă cu Dumnezeu și, de fapt, și ce se întâmplă cu știința se rezolvă tot cu Dumnezeu, deci ajungem în același punct. Oamenii, în ziua de azi, au atâtea probleme pe cap, suferință, încât au nevoie de oameni și experimentați, din punct de vedere medical, dar și de oameni care sunt devotați să lucreze și cu harul dat de cel de Sus", a declarat, specialistul, pentru "Cuget Liber".

Medicul a precizat că a ales acest drum pentru că a simțit "chemarea" și nu a făcut Teologia destul de târziu, din dorința de a învăța ceea ce consideră a fi cea mai mare știință pe acest pământ, știința teologică.

"La pacienții pe care îi tratez am avut o mare deschidere, mai ales aflând că sunt și preot. Oamenii, când vin cu o durere, cu o problemă serioasă, sunt și mai deschiși la Dumnezeu. Când totul este bine, atunci cel rău lucrează ca ei să nu se mai gândească la El și este și mai slab, fără să își dea seama", a mai spus Ștefan Mindea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6104 secunde