Renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța avansează rapid

207
Renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța avansează rapid - fondrenovaresectie-1516201078.jpg

Articole de la același autor

r Începutul de an marchează finalizarea lucrărilor de demolare și începerea etapei de amenajare a spațiului

Proiectul modernizării Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța, care nu a mai fost refăcută din 1968, anul construirii spitalului, marchează încheierea primei etape a lucrărilor de renovare și una dintre cele mai complexe, cea de demolare a vechii structuri și de recompartimentare a spațiului pe baza noii schițe de arhitectură.

Noua secție, care va avea la final o suprafață utilă de 800 mp și 26 de locuri, a intrat în faza a doua de construcție, ce va include, printre altele, lucrări de compartimentare interioară, amplasare a instalațiilor electrice și de climatizare și realizarea structurii metalice exterioare, care va permite montarea centralei de tratare a aerului. Proiectul este derulat de Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor și cu sprijinul Fundației Vodafone România.

După finalizarea lucrărilor, secția va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri organizată de asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi, iar Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă din donații.

Cea mai mare rată de mortalitate infantilă

În secția de la Constanța se primesc, anual, în îngrijire, 1.000 de nou-născuți cu probleme medicale, din județul Constanța și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Calarași. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa.

Secția va dispune de instalații de gaze medicale, climatizare și monitorizare individuală, incubatoare și echipamente medicale de ultimă generație, mobilier specializat, spații speciale pentru părinți, spații pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinților, precum și săli de consultație.

După modelul proiectului de la Spitalul "Marie Curie" din București, unde în 2013 a fost finalizată construcția de la zero a unei aripi de spital, noua secție de la Constanța va fi dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. Soluția va fi cel de-al zecelea proiect de telemedicină implementat de fundație în România. Primul proiect de telemedicină din seria celor zece a fost realizat pe ambulanțele SMURD în 2005 și a marcat, la acel moment, o premieră pentru țara noastră.

Dacă doriți să contribuiți la modernizarea secției făcând o donație, o puteți face simplu și sigur. Orice sumă, mică sau mare, este de mare ajutor. Puteți dona online, direct pe site-ul nounascuticonstanta.ro, sau direct în contul Dăruiește Aripi, RO70BTRLRONCRT0207503901, pentru lei, ori RO20BTRLEURCRT0207503901, pentru euro, Banca Transilvania, sucursala Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0127 secunde