REGULAMENT PENINSULĂ. Primarul Vergil Chiţac se întâlneşte cu consilierii locali, pentru discuţii

404
REGULAMENT PENINSULĂ. Primarul Vergil Chiţac se întâlneşte cu consilierii locali, pentru discuţii - peninsula-1637571873.jpg

Articole de la același autor

Primarul Vergil Chiţac se întâlneşte, luni, 22 noiembrie, cu consilierii locali PNL şi USR, pentru a discuta pe tema Regulamentului de acces în Peninsulă. Edilul a anunţat încă de la finele săptămânii trecute că este de acord să dezbată idei despre condiţiile de acces pentru autovehicule, în zona peninsulară.

„Alături de aparatul de specialitate din Primărie, îi invit pe consilierii locali PNL și USR la o ședință referitoare la regulamentul de acces în Zona Peninsulară. Vom discuta aplicat, concret și vom dezbate idei. Sunt convins că în acest fel vom reuși să găsim cele mai bune soluții pentru viitorul centrului istoric al Constanței. Întâlnirea va avea loc în cadru organizat și civilizat și trag speranța că acest lucru ne va delimita de spectacolul populist și mediatic pe care unii sunt tentați să îl creeze”, a precizat Vergil Chiţac.

De asemenea, reprezentanţii USR Constanţa au anunţat că vor convoca o şedinţă extraordinară de Consiliu Local. „Regulamentul de acces în Zona Peninsulară, în prezent cu multe hibe și chiar absurd, trebuie suspendat urgent, iar ulterior creat și votat unul care să răspundă nevoilor tuturor cetățenilor: riverani, agenți economici, deopotrivă constănțenilor și turiștilor.

USR Constanța a fost singurul partid care s-a opus din start acestui regulament, în această formă superficială, absurdă, plină de greșeli. De aceea am pornit discuții cu reprezentanții PNL, pentru a suspenda acest regulament, până la conturarea unuia adecvat. Vom crea în termen scurt un set de reguli rezonabile, umane, care să pună în balanță restricții și avantaje.

Suntem convinși că putem avea discuții constructive, pentru a suspenda în primă fază regulamentul, pentru a se efectua un studiu de impact profesionist și a se fructifica observațiile pertinente rezultate din consultarea publică.

Nu își dorește nimeni o zona peninsulară fără afaceri, fără acces pentru turiști sau fără facilități pentru localnici. Zona trebuje să fie deopotrivă atrăgătoare, prietenoasă cu oamenii, cu mediul și cu patrimoniul. Suntem convinși că putem aduce modificările necesare, astfel încât la începutul sezonului viitor să avem un regulament funcțional”, precizează cei de la USR Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9294 secunde