Regulament nou pentru zona peninsulară. Cine va mai avea acces pe străzile pietonale?

1459
După ce la începutul acestui an, Regulamentul de acces în zona peninsulară din Constanţa a fost anulat definitiv în instanţă, autorităţile locale au demarat elaborarea unuia nou, care să îndeplinească toate condiţiile legale. Documentul este supus dezbaterii publice.



Cu scopul declarat de a proteja această parte urbanistică importantă a municipiului Constanţa, cu numeroase vestigii antice şi clădiri monument, Primăria Constanţa propune introducerea unui nou regulament de acces în zona peninsulară. Este vorba despre porţiunea care include centrul istoric, strada Traian, bulevardul Tomis, Piaţa Ovidiu şi faleza de la Cazinoul din Constanţa.

Aceasta este separată în două părţi, cu zone exclusiv pietonale şi zone ocazional carosabile.

„Străzile din zona peninsulară devin astfel preponderent pietonale, delimitarea fizică între zona centrală a străzilor (ocazional carosabilă) şi zonele laterale ale acestora (destinate exclusiv pietonilor) fiind realizată prin utilizarea unor culori şi tipuri diferite de pavaj sau prin borduri şi trotuar. Circulaţia rutieră este permisă ocazional pentru aprovizionare, pentru furnizorii serviciilor de utilităţi publice, pentru rezidenţi, pentru instituţii publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de catering, poştă sau curierat, transport valori, transport public de persoane cu autovehicule electrice (CT Bus), pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale, sportive sau religioase şi pentru situaţii excepţionale sau situaţii de urgenţă”, se arată în documentul ce poate fi consultat pe site-ul Primăriei Constanţa.

Astfel, accesul în Peninsulă se va face pe baza unui permis, la solicitarea rezidenţilor persoane fizice ori persoane juridice, instituţiilor publice, organizatorilor de evenimente, furnizorilor de servicii sau produse, precum şi a altor persoane fizice sau juridice, în cazul situaţiilor excepţionale. Viteza de deplasare va fi de maximum 30 km pe oră, pietonii având prioritate.



Permise de acces şi amenzi


Autorităţile locale au stabilit 10 tipuri de permise de acces, pentru fiecare categorie în parte. Şoferii care nu respectă regulile privind accesul riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei, iar cei care încalcă prevederile regulamentului privind staţionarea autovehiculelor, neafişarea permisului de acces riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 lei.

Proiectul regulamentului se află în dezbatere publică până la finele lunii august. Toţi cei care au propuneri, le pot trimite prin poștă, la sediul de pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 10, sau electronic, la una din adresele de e-mail: servicii.publice@primaria-constanța.ro, [email protected], [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0801 secunde