Reduceri multe, cumpărători puțini

858
Reduceri multe, cumpărători puțini - reduceri1-1309969159.jpg
Prețuri promoționale, reduceri de prețuri, -30%, -40%, -50%, -60%, -70%, vitrinele magazinelor sunt pline de astfel de afișe scrise cu litere foarte mari. Totul pentru ca împătimiții de cumpărături să știe sigur că s-au "topit" prețurile, că a început sezonul reducerilor. Comercianții muncit mult să facă oferte cât mai tentante, dar puținii clienți sunt destul de greu de convins.

Mulți fac window-shopping. Doar privesc, dar nu cumpără nimic. Unii fac doar câte un tur-două de recunoaștere, stau, studiază, compară, probează, abia apoi se decid să cumpere ceva. Și foarte puțini mai fac parte din categoria celor care cumpără orice este la preț redus. Unele articole au fost ieftinite și cu 70%, așa că nu pot să nu profite și să-și cumpere lucruri pe care în mod normal ar dat sute de lei în plus.

"Așteptăm reduceri și soldări și la alimente"

"Ne plimbăm, ne uităm, dar mai mult de o pereche de papuci nu ne permitem. Cea mai mare parte a salariilor noastre se duc pe mâncare și întreținerea casei. De haine nu mai rămân mai deloc. Luăm și noi de unde și ce putem. Ar fi bine ca astfel de reduceri să fie și la mâncare. Ca să poată tot românul să mănânce cât de cât bine", ne-a spus Mioara Slav.

Atenție la promoții!

Deși oficial perioada de soldare începe la 1 august, multe magazine au găsit soluții pentru a reduce prețurile și a face oferte promoționale încă de la începutul lunii iulie. De altfel, conform legislației, reducerile se pot face oricând în timpul anului și reprezintă o scădere a adaosului comercial, dar soldări pot fi aplicate numai de două ori pe an, iarna, de la 25 ianuarie, și vara, de la 1 august.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ne recomandă să fim foarte atenți atunci când cumpărăm produse reduse sau soldate. Acestea nu trebuie să aibă defecte, iar pe etichetă trebuie să fie afișat, în mod vizibil, prețul pe care trebuie să îl plătim noi. În cazul în care avem suspiciuni că reducerea prezentată pe afișe nu este cea aplicată la produsul respectiv, trebuie să solicităm lămuriri din partea repre-zentanților magazinului respectiv.

Reduceri online, tot timpul anului

Dacă nu vreți să colindați magazinele în căutare de chilipiruri puteți să periați internetul și site-urile dedicate reducerilor. De multe ori acestea sunt chiar mai consistente decât în magazine, iar transportul este asigurat gratuit în localitățile din țară. În plus, la achiziționarea mai multor produse este posibil chiar să primiți și cupoane bonus sau chiar alte produse cadou. Mai mult decât atât, nu este nevoie să așteptați startul oficial al reducerilor din magazine, căci internetul este plin de diferite oferte și discount-uri. Totul este să știți unde să căutați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Social : Cât cheltuim pentru masa de Paște
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : "Sper că nu e o mafie a notarilor!"
Pagina a fost generata in 0.2824 secunde