Reduceri la RATC. Cine beneficiază de tarife scăzute la biletele de autobuz

1047
2
Reduceri la RATC. Cine beneficiază de tarife scăzute la biletele  de autobuz - reduceriautobuze-1491141833.jpg

Articole de la același autor

Luna aprilie începe cu vești bune pentru numeroși constănțeni. Mai multe categorii de persoane vor primi facilități la transportul public de călători pe raza municipiului Constanța din partea primăriei.

Astfel, vor beneficia de gratuitate persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri, pensionarii cu pensii de până la 1.250 de lei inclusiv, persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, elevii orfani sau proveniți din casele de copii, elevii cu cerințe educaționale speciale, elevii cu măsură de protecție specială sau tutelă, studenții orfani sau proveniți din casele de copii. De asemenea, primesc gratuitate persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav) și asistenții personali ai acestora, nevăzătorii și însoțitorii acestora, precum și persoanele cu dizabilități, cu certificat de încadrare în grad de handicap mediu și ușor, pe perioada valabilității certificatului de handicap.

De asemenea, va fi acordată o reducere cu 50 la sută a tarifului standard la abonamentele de transport public de călători, pe una, două sau toate liniile, pentru elevii din unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat ori autorizat din municipiul Constanța, pentru studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, precum și pentru personalul didactic și nedidactic încadrat în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din municipiul Constanța.

Totodată, vor beneficia de tarif social, conform tarifelor publicate de operatorul local de transport public, titularii și membrii familiilor acestora (adulți și copii cu vârsta peste șapte ani), beneficiari ai prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, veteranii și văduvele de război, luptătorii pentru victoria Revoluției din 1989, dar și șomerii indemnizați și neindemnizați, înregistrați la AJOFM Constanța.

"În următoarele 90 de zile, Ser-viciul Public de Asistență Socială și Regia Autonomă de Transport în Comun vor elibera legitimațiile, permisele și abonamentele în baza cărora beneficiarii vor putea circula pe mijloacele de transport în comun", explică reprezentanții Primăriei Constanța.

Comentează știrea

BOBY VEGAS
3 aprilie 2017
ratc

Ce lege nenorocita si ce oras cu autoritari tampite ..scutiri ..facilitati etc. un oras de asistati sociali care nu vor sa munceasca ..lenevesc isi bat joc de cei care trudesc din greu ..auzi andicapati ..asistati si ei vand tigari peste tot in oras ..trafic de masini vandute droguri si sunt considerati amaratii orasului ...cel mai nenorocit oras ..

mm hotel
3 aprilie 2017
salarii ratc

exista pensionari care sunt patroni sau proprietari de firme tip srl! somn usor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5654 secunde