Reducere de 50% pe tren pentru pensionari

273
Reducere de 50% pe tren pentru pensionari - reduceripensionari2-1643220955.jpg
În fiecare an, persoanele de vârsta a treia beneficiază de 50% reducere la călătoriile pe calea ferată. Potrivit CFR Călători, legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern prevede pentru pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale un număr de șase călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio clasa a II-a.

De aceste facilităţi la transportul pe calea ferată beneficiază şi soţul sau soţia, după caz, cu încadrare în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul. Soţul sau soţia poate călători singur(ă) sau împreună cu titularul. În situaţia în care călătoreşte singur(ă), la verificarea legitimaţiilor de călătorie va prezenta actul de identitate propriu şi talonul special de călătorie al titularului. De asemenea, titularul călătoriei va prezenta la verificarea legitimaţiilor de călătorie actul de identitate şi talonul special de călătorie propriu acordat în baza Legii nr. 147/2000.


Atenție! Călătoria pe calea ferată se efectuează cu legitimaţia de călătorie obţinută în baza cuponului talon care se detaşează din talonul special de călătorie de către personalul operatorului de transport şi a achitării a 50% din tariful de transport tren regio, interregio, clasa a II-a, după caz. Călătoria la clasa I, la vagonul de dormit/cuşetă sau pe o altă rută decât cea înscrisă pe talonul special de călătorie, se poate face numai cu plata integrală a diferenţelor tarifare. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.423 secunde