Record de infectări în Polonia: 34.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore

303
Record de infectări în Polonia: 34.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore - covid-1616743065.jpg
Polonia a înăsprit restricțiile, după încă o zi cu un număr record de cazuri de Covid-19: peste 34.000. “Suntem în cel mai dificil moment de la izbucnirea pandemiei”, a spus premierul polonez. Oficialul i-a rugat pe oameni să rămână acasă de Paște.


În Franța, însă, carantina introdusă în urmă cu aproape o săptămână nu pare să aibă vreun efect. Parizienii au profitat joi de vremea frumoasă ca să iasă la plimbare și să ia masa pe malul Senei.


În Polonia, Guvernul a anunțat măsuri mai dure pentru cele două săptămâni de dinainte și de după sărbătoarea Paștelui catolic, în încercarea de a limita contactul între oameni și a pune capăt răspândirii virusului. Creșele și multe magazine vor fi închise, iar în biserici va intra un număr limitat de persoane.


Morawiecki, premierul Poloniei: „Suntem la un pas de a depăși pragul dincolo de care nu vom mai putea să ne tratăm pacienții.”


Polonia a raportat ieri peste 34.000 de cazuri noi, cu câteva mii mai multe decât recordul înregistrat cu doar o zi în urmă. Alte 520 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului. În spitale, situația este dezastruoasă, iar ambulanțele nu mai au unde să-și transporte pacienții.


Pe de altă parte, în Franța, 20 de milioane de oameni sunt deja în carantină de aproape o săptămână. În Paris, însă, lumea are o viața activă. Restricțiile impuse de autorități n-au schimbat aproape deloc obiceiurile.


Guvernul le-a cerut angajaților să lucreze de acasă, acolo unde se poate. În multe companii însă, oamenii au refuzat. Într-un start-up, de exemplu, 80% dintre angajați continuă să vină la birou.


Aseară, guvernul francez a anunțat că este prea devreme pentru o evaluare a restricțiilor impuse săptămâna trecută. Însă alte trei regiuni din Hexagon intră într-o carantină extinsă din această seară, de la ora 19.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8932 secunde