Recomandările CNAS pentru consultarea medicului de familie, după starea de urgență

Marţi, 05 Mai 2020, 20:04
314
Conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a arătat că, în perioada următoare ridicării stării de urgență, o parte dintre măsurile instituite prin ordonanțele militare, în sistemul de sănătate, vor fi păstrate.

"Scopul menținerii acestora este limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV-2 în rândul populației care accesează servicii medicale. În urma consultărilor cu specialiștii din domeniul sănătății vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobării Executivului", au arătat reprezentanții CNAS.

"Pe perioada stării de urgență, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, dacă îi acordă o consultație la distanță, îl cheamă la cabinet pentru o consultație clasică sau îl direcționează către un medic specialist. Această recomandare va rămâne valabilă și în perioada următoare, când CNAS va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare", au mai arătat reprezentanții CNAS.

"O parte din restricțiile instituite prin Ordonanțele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar și un grad mai mare de responsabilitate din partea populației. Facem apel către cetățeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanță cu recomandările specialiștilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19", a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2077 secunde