Recomandări pentru protejarea animalelor pe perioada frigului

237
Recomandări pentru protejarea animalelor pe perioada frigului - 5mythsaboutcatsincoldweatherlong-1519895205.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul avertizărilor meteorologice pentru fenomene severe (temperaturi deosebit de scăzute, căderi masive de zăpadă), DSVSA Constanța recomandă: 


Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecție față de acțiunea directă a frigului și zăpezii;


Asigurarea unor cantități suficiente de apă și furaje corespunzătoare atât cantitativ cât și calitativ;


Asigurarea bunei funcționări a echipamentelor de adăpare și de furajare; se va acorda o deosebită atenție în mod special instalației de adăpare, având în vedere riscul de îngheț al acesteia.


Verificarea disponibilității echipamentelor de rezervă, în principal a generatoarelor de energie electrică în cazul fermelor comerciale;


La orice modificare a stării de sănătate sau de bunăstare a animalelor precum și la aparitia unor modificări comportamentale, deținătorul are obligația ca pe lângă măsurile enumerate mai sus, să anunțe urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sănătate a animalelor din localitatea respectivă sau DSVSA Constanța. De asemenea, în cazul în care, din cauza intemperiilor se produc pagube care afectează bunăstarea animalelor, proprietarii sunt obligați să anunțe de urgenta primăria sau DSVSA Constanța pentru a fi luate măsurile necesare.


Padocurile unde sunt ținute animalele în vederea comercializării trebuie să fie suficient de spațioase pentru a asigura libertatea de mișcare minimă necesară animalelor cazate și trebuie să fie prevăzute cu zone de adăpostire umbrite pentru a proteja de expunerea directa la precipitații.


Dacă numai o sursă limitată de apă potabilă este disponibilă, trebuie avute în vedere nevoile zilnice ale unui animal în funcție de specie, talie, rasă și stare fiziologică pentru a fi corelate cu numărul de animale cazate.


Toți deținătorii de animale au obligația legală de a lua toate măsurile necesare astfel încât să evite orice suferință inutilă animalelor și să asigure cel puțin standarde minime privitoare la bunăstarea animalelor deținute.
Prevederi aplicabile administrațiilor locale:


Consiliile locale trebuie să se asigure că există posibilități de colectare și neutralizare a deșeurilor animaliere;


Conform prevederilor legale, Consiliile locale au obligația ca, în adăposturile animalelor, să asigure respectarea normelor de protecție a acestora, respectiv: cazare, transportul și îngrijirea corespunzătoare a acestora.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2864 secunde