Rechizite, haine și încălțăminte pentru copiii de la țară, în risc de abandon școlar

389
Rechizite, haine și încălțăminte pentru copiii de la țară, în risc de abandon școlar - eb0f08c416d76724e4d5530f736c09f4.jpg

Articole de la același autor

Fundația Holt România a lansat vineri, 3 decembrie, la Constanța, un proiect ambițios de prevenire și combatere a abandonului școlar în mediul rural. Cu finanțare externă nerambursabilă, fundația din Constanța își propune să dezvolte un program prin care să-i mențină și să-i atragă în școală pe copiii de la sate, cu risc de abandon școlar.
În județele Constanța, Mureș și Iași vor fi create câte cinci centre unde se vor oferi servicii suport pentru continuarea școlii, atât copiilor, cât și părinților lor. În total, 450 de copii vor fi urma programul "școală după școală", vor primi suport material pentru început de an școlar, constând în rechizite, haine și încălțăminte, și, dacă vor termina clasa a VIII-a, 75 dintre ei vor primi burse pentru a merge la liceu.
"Proiectul se adresează unui feno-men foarte prezent în România zilelor noastre, care, pe cât de frecvent, pe atât de trist este. Nu putem să ignorăm faptul că multor copii le este încălcat, din motive care nu țin de ei, dreptul fundamental de a merge la școală. Sărăcia continuă să fie factorul cel mai important. Nu au bani de rechizite, nu au bani de haine, de încălțări și mulți nici măcar de mâncare. Se duc flămânzi la școală și se întorc flămânzi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Livia Trif, managerul de proiect și președintele Fundației Holt România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.883 secunde