Reacția Patriarhiei Române la eventuala oficializare a "parteneriatului civil"

261
5
Reacția Patriarhiei Române la eventuala oficializare a

Articole recomandate

Patriarhia Română a anunțat, marți, prin intermediul unui comunicat de presă, că privește cu îngrijorare demersurile legate de eventuala oficializare a așa-zisului "parteneriat civil", acțiuni materializate într-un proiect de lege aflat în acest moment pe agenda Camerei Deputaților.


"Considerăm că instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinței creștine și tradiției poporului român, cu posibile consecințe grave pentru viața morală, familială și socială a acestuia. Din punct de vedere creștin, dar și constituțional, cu excepția adopției și a înrudirii de sânge, familia se naște exclusiv prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Parteneriatul civil nu ar face decât să încurajeze concubinajul și să deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului. Mai precis, cadrul legal care protejează în mod optim "creșterea, educația și instruirea copiilor" este doar familia (art. 48, al. 1 din Constituția României)", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei.


Potrivit reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române, încercările de redefinire a familiei naturale și tradiționale "par să facă parte dintr-o agendă ideologică care discreditează valorile și binefacerile sociale ale familiei".


Reacția Patriarhiei Române vine după ce membrii comisiei de egalitate de șanse au avizat favorabil propunerea legislativă privind parteneriatul civil, depusă de Remus Cernea, Comisia juridică fiind sesizată pe fond.


Comentează știrea

FAMILIA CREȘTINĂ
28 februarie 2017
Pute, putorilor care sunteți de acord cu parteneriatul civil !

Biserica stă și vorbește ! Organizați procesiune una după alta și să vedeți cum se poate face trezirea nației române !? Preoții cu înalții prelați din BCOR, ce așteptați ca să se lupte cernea remus și ai lui, pentru Dumnezeu și semenii noștri, creștinii ortodocși, ca să facă ceva bun, omul ăsta fără DUMNEZEU, ăsta, adică cernea remus, poate doar să distrugă și să calce pe cadavrele creștinilor ortodocși, ca el să-pună în aplicare planul diabolic și pervers, plan pus la punct, la cale și cu asentimentul celor de peste țări și mări, cu tot dinadinsul pentru că nu-s creștini ortodocși și care cu toții, ne urăsc de moarte pe noi, românii deoarece suntem creștini ortodocși și totodată românii, au : slujbele liturgice cele mai frumoase, care încântă și liniștesc sufletul omului, noi, românii avem cele mai frumoase tradiții, datini și obiceiuri pe care le moștenim de la străbunii noștri și perpetuă din generație în generație, România are un relief deosebit, frumos dispus : concentric, în trepte și patria noastră are toate formele de relief, cu ape curgătoare și stătătoare și bogații nenumărate, variate și cu o faună bogată : terestră, acvatică și diversitatea extraordinară..........!? Totul este un dar de la Dumnezeu Domnul Savaot, darul lui Dumnezeu, pe care noi să fim în stare, să-l păstrăm, să nu permitem nimănui ca să-și bată joc de acest dar dumnezeiesc inestimabil și totodată să înțelegem că trebuie, să-l punem în valoare : familia creștină, credința creștină ortodoxă, iubirea de DUMNEZEU și de aproapele !

Liviu Burebista
1 martie 2017
Apocalipsa

Se va ajunge la fel ca in europa de vest, unde familia este pe cale de disparitie, familia este nucleul societatii. In momentul in care ai distrus nucleul unei societati atunci acea societate nu mai are zile multe. In Suedia de exemplu: anual sant mai multe divorturi si destramari de cupluri decat casatorii. Cel mai mult au de suferit copiii, vor devenii niste adulti dezorientati si la randul lor vor proceda la fel ca si parintii lor. Cat priveste individul care se numeste remus cernea , acesta este satana pe pamant. acest sodomist este impotriva a tot ce este romanesc, a traditiilor si credintei nostre milenare Ortodoxa. Este sigur platit de satana de george soros sa distruga romanii si Romania.

Ilie
1 martie 2017
"Parteneriatul civil" !

"Somnul rațiunii zămislește monștri" ! Pe când legalizarea căsătoriei între om și maimuță ? Este tot o uniune din care nu pot rezulta copii !

gheorghe
1 martie 2017
imagine all the people

Felicitari domnului Cernea si tuturor care de-a lungul timpului au reprezentat roata progresului prin curajul si deschiderea catre cunoastere. Intr-adevar somnul ratiunii naste monstri..

unul
2 martie 2017
intrebare

De ce nu s-ar extinde parteneriat civil si intre mai multe persoane? Un barbat si 5 femei de exemplu? Sau viceversa? Sau 2 barbati si 3 femei?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde