Reacția ministrului Justiției, după ce Iohannis a refuzat să o numească pe Adina Florea la șefia DNA

242
Reacția ministrului Justiției, după ce Iohannis a refuzat să o numească pe Adina Florea la șefia DNA - img1-1542805270.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ironizat decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea Adinei Florea la conducerea DNA, declarându-se surprins că acesta a terminat de citit și de înțeles așa de repede.


"Mă surprinde faptul că a terminat de citit și de înțeles așa de repede!", a declarat ministrul Toader pentru stiripesurse.ro, potrivit News.ro. 


Președintele Klaus Iohannis a respins miercuri numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, șeful statului a respins alte patru numiri pentru funcții de conducere în Parchetul ICCJ și la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, președintele a considerat că nu sunt întrunite condițiile de legalitate.

Aceste condiții fac referire la articolele (10) și (12) din Legea nr. 303/2004.

Cele două alineate invocate de președintele Iohannis se referă la colaborarea cu serviciile de informații și la existența unui interes personal al celor numiți în funcții de conducere.

Alineatul 10 prevede că "nu pot fi numiți în funcții de conducere judecătorii care au făcut parte din serviciile de informații sau au colaborat cu acestea ori judecătorii care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege".

Alineatul 12 menționează că "înainte de numirea în funcțiile de conducere, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității verifică și comunică, în termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, dacă judecătorul a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4515 secunde