Reabilitarea mai are de așteptat. Primăria pune rețea wireless în parcul Tăbăcărie

613
1

Articole de la același autor

Parcul Tăbăcărie, atât cât a mai rămas din el, intră în era digitală. În câteva luni, constănțenii care se vor plimba pe aleile parcului se vor conecta la rețeaua wireless, vor putea socializa în aer liber, vor putea vâna Pokemoni sau alte vietăți virtuale.


Primăria Constanța a lansat o consultare a pieței în ce privește achiziționarea de echipamente și rețea internet - wireless pentru parcul Tăbăcărie. Conform anunțului de licitație, rețeaua trebuie să asigure acoperirea zonei cuprinsă între Teatrul de Vară și Restaurantul Zodiac, indiferent de zonele de vegetație. Sistemul trebuie să asigure securitatea utilizatorilor și a subrețelelor, viteza datelor de transfer trebuie să fie comparabilă cu cea a unei rețele fixe și rețeaua trebuie să poată fi interconectată cu alte rețele.


Echipamentele trebuie să permită integrarea unui sistem de plată din SMS, probabil pentru eventuale servicii din zonă, trebuie să permită sistem roaming, astfel ca utilizatorii să se poată deplasa oriunde fără să piardă conexiunile de la un echipament la altul. Aplicația trebuie să permită controlul fiecărui echipament, detectarea unei defecțiuni și puterea de recepție - emisie. Interfața trebuie să permită crearea de utilizatori pe nivele de administrare, să existe posibilitatea ca, prin intermediul interfeței, utilizatorul să poată fi redirecționat către reclame, site-uri, dar și să poată fi limitat la accesul către anumite site-uri și la viteza de acces la internet.
Primăria dorește și opinia executantului cu privire la propunerea tehnică privind proiectarea și execuția, propunerea financiară și soluția pentru alimentarea echipamentelor, deoarece în parc nu există alimentare cu energie electrică. Propunerile pot fi transmise până pe data de 8 februarie, la ora 16.


"Este o rușine cum arată acum!"


Deși ideea unei rețele de wireless în parc este regăsită și în alte orașe din străinătate, mulți constănțeni consideră că prioritatea este reabilitarea parcului, refacerea aleilor, aducerea de plante noi, eventual instalarea unui sistem de irigare pentru spațiile verzi care se usucă în timpul verii. Și, neapărat, interzicerea construcțiilor de orice fel.


Primul pas a fost făcut în toamnă, când a fost reamenajată Țara piticilor, au fost montate pavele de cauciuc și s-au înlocuit unele instalații de jocuri. Însă parcul are nevoie de o reabilitare completă, de la cap la coadă, cu refacerea aleilor, schimbarea sistemului de iluminat, curățarea lacului și montarea de mobilier. "Este o rușine modul cum arată parcul Tăbăcărie. Este cel mai mare parc din oraș, beneficiază de un peisaj deosebit, dar este neîntreținut de ani de zile. Multe zone sunt în ruină", ne-a declarat Vasile Chivu, din Constanța. 


Reprezentanții Primăriei Constanța spun că parcul urmează să intre într-un amplu program de reabilitare, care va fi realizat cu fonduri europene în totalitate, dar este puțin probabil ca lucrările să înceapă anul acesta. Reabilitarea ar trebui să includă și refacerea traseului trenulețului care odinioară circula de jur-împrejurul lacului și care reprezintă un simbol al parcului Tăbăcărie. 
Proiectul de reabilitare nu a primit încă finanțarea, urmează etapele de organizare de licitații și, având experiențele celorlalte proiecte pierdute în Constanța, inclusiv cel al reabilitării parcului de la Primărie, este posibil ca procedurile să dureze încă mult timp de-acum încolo.


Comentează știrea

alex
2 februarie 2017
.

Alta aberatie marca PSD,urmeaza punerea de laptop-uri ptr batranii care ocupa bancile de dimineata pana seara?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4238 secunde