"Razie" în restaurantele și terasele de pe litoral. Tone de mâncare veche, distruse!

552

Articole de la același autor

Peste 300 de unități de alimentație publică din Constanța și de pe litoral au fost verificate, în numai câteva zile, de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Este vorba despre 106 restaurante, o pensiune, cinci pizzerii, 35 unități tip fast-food, 10 braserii, 21 de unități tip bufet, 11 baruri, patru beach-baruri, o unitate tip bistro, patru cantine, trei rulote, trei tonete de înghețată, șapte super și hipermarketuri, 38 de magazine alimentare, 30 de laboratoare cofetărie/patiserie, șase cofetării, o gelaterie, cinci carmangerii, cinci depozite alimentare, o stupină, un centru de ambalare ouă, o ambarcațiune de pescuit, un punct de debarcare pește, o unitate de procesare produse din pescuit, o unitate produse proaspete din pescuit, două cabinete veterinare, o farmacie veterinară, două pet shop-uri, opt brutării, trei depozite semințe de consum, o unitate de produse zaharoase, patru unități de comercializare produse congelate, două unități de fabricare vin, un depozit de legume fructe, o unitate de prelucrare cartofi, o unitate de morărit.

Au fost aplicate, în total, 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.400 de lei.

Amenzi de zeci de mii de lei

De asemenea, în cadrul Comandamentului Sezon Es-tival 2016, medici veterinari de la DSV Constanța, împreună cu inspectori delegați, au verificat peste 215 restaurante, pizzerii, unități fast-food, braserii, baruri, beach-baruri, cantine și cofetării de pe litoral.

"În urma controalele, au fost constatate situații în care produsele erau depozitate în spații neaprobate sanitar veterinar, în care nu erau respectate condițiile de igienă în spațiile de producție, în care etichetarea produselor alimentare era necorespunzătoare sau depozitarea se făcea în condiții necorespunzătoare. Pentru abaterile de la legislația veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.200 de lei. De asemenea, a fost emisă o ordonanță de suspendare temporare a activității pentru o unitate tip fast food", a declarat dr. Geronimo Brănescu, directorul executiv al DSV Constanța.

În plus, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4.400 de kilograme de carne, 1.104 kilograme de produse lactate, 502 kg de produse de pește și 58 de kg de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 57.574 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de orginie animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.538 secunde