Mai multe ştiri online:

Razie de amploare în rândul șoferilor constănțeni. Cum au fost sancționați șoferii

Ştire online publicată Luni, 13 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
A fost un adevărat furnicar pe străzile Constanței, ieri, unde polițiștii constănțeni au organizat o razie de mare amploare în rândul conducătorilor auto aflați în trafic. În toată această acțiune au fost angrenați 145 de polițiști rutieri, de investigații criminale și ordine publică. În acest context, au fost controlate peste o mie de autovehicule. 


Astfel, în intervalul orar 00.00 - 8.00, polițiști, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune de amploare pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 


În urma controalelor, polițiștii constănțeni au constatat nouă infracțiuni, dintre care șapte pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, una pentru conducere cu permisul suspendat și una pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat. 
De asemenea, au fost legitimate 1.013 de persoane și au fost controlate 1.082 autovehicule, fiind aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, dintre care 122 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor este de 78.737 de lei. În plus, în cadrul acțiunii au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 24 certificate de înmatriculare. 
Spre exemplu, la miezul nopții, polițiștii din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool în aerul pur expirat. Ca urmare, conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În jurul orei 3.45, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au identificat un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, el având o valoare de 0,51 mg/l alcool în aerul pur expirat. 
Și polițiștii din cadrul Secției 5 au identificat un bărbat de 36 de ani, care a condus un autoturism pe strada Spiru Haret, fiind sub influența băuturilor alcoolice, de data aceasta alcoolemia fiind de 0,76 mg/l alcool. Mai târziu, polițiști din cadrul Secției 5 au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Spiru Haret, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool în aerul pur expirat. Desigur, exemplele pot continua, mulți alți șoferi fiind surprinși în trafic, beți la volan.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 2.8262 secunde